AfterDawn logo

Törkeyden huippu: Suomessa palautetaan "puhkikuluneita" näytönohjaimia, saavat rahat takaisin

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
3 kommenttia

Jotkut suomalaiset ottavat ilon irti suurten elektroniikkaketjujen rahat takaisin -tarjouksista ja palauttavat laitteet aivan niiden viimeisten palautuspäivien kohdilla.

Isoista kodinkonekauppiaista mm. Gigantti ja Power tarjoavat mahdollisuutta palauttaa tuotteet pitkänkin ajan jälkeen, kunhan ne ovat edelleen myyntikuntoisia. Gigantilla palautusoikeus on 50 vuorokautta, Powerilla 60 vuorokautta ja Verkkokauppa.comila 32 vuorokautta.

Ylen jutun mukaan pieni prosentti kuluttajista käyttää palautusoikeutta varsin suorasukaisesti hyväkseen. Artikkelissa kerrotaan, miten mm. kesähelteiksi ostettuja tuulettimia palautetaan syksyn viileiden ilmojen saapuessa.

Lisäksi haastattelussa mainitaan erikseen kuluttajat, jotka ovat ostaneet näytönohjaimia nimenomaan erilaisten kryptovaluutoiden louhimista varten ja palauttavat ne juuri ennen ilmaisen palautusajankohdan lähestymistä. Käytännössä näin toimien kuluttaja on voinut louhia kryptovaluuttaa jopa kahden kuukauden ajan, sähkölaskun ollessa ainoana kustannuksena hommasta.


Tokihan kaikki haastatellut jälleenmyyjät kertovat toiminnan olevan varsin harvinaista ja niistäkin, jotka tuotteen palauttavat, suurin osa vaihtaa sen toiseen, itselle paremmin sopivaan tuotteeseen.

Powerin mukaan yhtiön palautusehdoissa mainitaan erikseen normaali kotikäyttö sallituksi käytöksi ja jatkuvasti kryptovaluuttaa louhineet kortit eivät yhtiön mukaan kuulu tähän haarukkaan. Epäilyttävissä tapauksissa tuotteista tarkistetaan niiden käyttötunnit.

3 KOMMENTTIA

avthein1/3

Oleellisinta kauppiaan näkökulmasta on se että rahat takaisin -tarjousten tuotto on lieveilmiöiden kustannuksia suurempaa.

Ei kaupat oviaankaan kiinni jätä myymälävarkauksien uhan vuoksi.

Toki nämä haitat päätyvät tuotteiden hintoihin muiden asiakkaiden maksettaviksi.

Vielä pahempaa on eräiden ulkomaisten suurketjujen tuotepalautusten antiekologinen joukkotuhonta.

greedyjama2/3

Kysymys, Miten saat kulutettua näytöohjaimen puhki alle 50 vuorokauden louhimalla? Vaikka sen ylikellottais sen joko toimii tai se olisi täysin rikki eikä sitä voi palauttaa.

qwerty833/3

Pystyykö näytönohjaimesta katsoa käyttötunnit?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki