AfterDawn logo

Poliisi jyräsi tuhat tietokonetta katujyrällä taistelussa kryptovaluuttajengejä vastaan

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Vaikka kryptovaluuttojen louhiminen onkin laillista lähes kaikissa maailman maissa, paria poikkeusta lukuunottamatta, on hommassa erittäin epäilyttäviä keinoja käytössä. Merkittävin ongelma ovat sähköverkosta varastavat kryptolouhijat: sähkö on ylivoimaisesti suurin kustannustekijä erilaisia kryptovaluuttoja louhittaessa.

Malesian poliisi nappasi hiljattain kryptovaluuttaa varastetulla sähköllä louhivan operaation, jossa poliisin haaviin jäi useiden iskujen jäljiltä yli 1000 louhinnassa käytettyä, erittäin tehokasta tietokonetta.

Kryptovaluuttaa louhineet jengit varastivat maan sähköverkosta lähes 2 miljoonan euron arvosta sähköä, jolla jengi kattoi kryptovaluutan louhimisesta syntynyttä energiantarvetta.

Malesian poliisi päätti tutkinnan lopuksi tuhota operaatiossa käytetyt tietokoneet - katujyrällä. Loogiikka tälle tempulle ei aivan aukea Vicen jutusta, mutta onhan sitä hämmentävää katsoa, kun noin miljoonan euron arvosta varsin tehokasta PC-rautaa jyrätään katujyrällä tasaiseksi..

Alla video:


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki