AfterDawn logo

Väite: Windows 11 päihittää Windows 10 suorituskyvyssä selvin numeroin

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Anonyymi YouTube-käyttäjä väittää saaneensa käsiinsä virallisen Windows 11 Pro-käyttöjärjestelmän ja on pistänyt käyttöjärjestelmän testiin Windows 10 vastaan.

Testejä hän ajaa videolla mm. SSD-levyjen nopeustesteillä ja useilla suorituskykuä mittaavilla testeillä. Ja jos testitulokset todella pitävät paikkaansa, pyyhkii Windows 11 lattiaa Windows 10:llä - ja selvin numeroin. Suorituskyvyn erot ovat lähes käsittämättömät, sillä ne ajettiin samalla tietokoneella, ainoastaan eri käyttöjärjestelmäversiolla.

Testien mukaan Win11 naputtaisi lähes 10 prosenttia paremmat tulokset 3DMark-testissä, koska kone kellottui aavistuksen korkeammalle kellotaajuudella Windows 11 kanssa toimiessa. Myös tietokoneen "kylmäkäynnistys" työpöydälle asti oli selkeästi nopeampaa: Windows 10 käynnistymiseen kului 16 sekuntia, kun Windows 11 käynnistyi täysin käyttökuntoon 13 sekunnissa.

Ben Anonymous-nimimerkin mukaan vastakkain testissä olivat Windows 11 Pro Build 21996.1 ja Windows 10 Pro Build 19043. Jos väitteet pitävät totta, on Windows 11 selkeästi muutakin kuin pelkkä käyttöliittymän uudistus.

Lue myös: Laaja katsaus: tältä näyttää Windows 11

Alla video:


Windows 11 julkistetaan kesäkuun 24. päivä. Keskustelua tulevasta käyttöjärjestelmästä voi käydä Windows 11 -keskustelussamme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki