AfterDawn logo

Näin vaihdetaan Windows 11 takaisin Windows 10 näköiseksi

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Ne, jotka ovat jo kiirehtineet ja ladanneet epämääräisistä paikoista itselleen vuodetun Windows 11 -käyttöjärjestelmän, saattavat haluta vaihtaa käyttöjärjestelmän ulkoasun tutumpaan, Windows 10 -tyyliin. Tämä onnistuu pienellä kikkailulla.

Käytännössä Windows 11 voi vaihtaa vanhaan ulkoasuun muokkaamalla Windowsin rekisteritietoja. Tässä kohtaa kannattaa muistaa, että rekisteriä sorkkimalla voi saada tietokoneensa varsin pysyvästi solmuun, joten kannattaa tietää tarkalleen mitä on tekemässä.

Homma toimii näin:

  1. Paina näppäimistöltäsi Windows-painiketta ja R -kirjainta yhtä aikaa. Esiin aukeaa tiedostojen suorittamisen mahdollistava ikkuna. Huomaathan, että tässä kohtaa sinun täytyy olla kirjautuneena ylläpitäjänä tai antaa ohjelmalla ylläpitäjän oikeudet.
  2. Kirjoita esiin aukeavaan ikkunaan regedit ja painan rivivaihtoa.
  3. Etsi esiin aukeavasta rekisterin muokkaustyökalusta kohta HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced
  4. Paina kyseisen kohdan päällä oikeaa hiirennäppäintä ja valitse valikosta kohta, jonka kautta voit luoda uuden DWORD (32-bit) -arvon.
  5. Anna uudelle arvolle nimeksi Start_ShowClassicMode
  6. Aseta sen arvoksi 1
  7. Käynnistä tietokoneesi uudestaan.


Nyt Windows 11 pitäisi näyttää tutulta ja turvalliselta Windows 10 -käyttöjärjestelmältä. Vaihtamalla arvon nollaksi saman muokkaustyökalun kautta, voit vaihtaa käyttöliittymän myös takaisin Windows 11 mukaiseksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki