AfterDawn logo

Garmin Forerunner 945 LTE julkaistu: Osaa hälyttää apua, jos lenkillä sattuu jotain

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Garmin julkisti tällä viikolla uuden huippumallin aiemman urheilukellojensa valikoiman jatkoksi.

Garmin Forerunner 945 LTE on jo aiemmin julkaistun Forerunner 945:n rinnalle tuleva, asteen aiemmasta parantava malli, joka tuo kelloon oman mobiilidataliittymän. Oman 4G-liittymän ansiosta kelloa voi käyttää täysin ilman puhelinta. Oman verkkoyhteyden avulla 945 LTE osaa jakaa mm. reaaliaikaista reittitietoa Garminin verkkopalveluun, johon linkin voi puolestaan sallia vaikkapa perheen katsottavaksi. Ominaisuuden avulla perhe ja läheiset voivat seurata vaikkapa kisamaratonin etenemistä reaaliajassa.

Garmin Forerunner 945 LTE

Lisäksi 945 LTE sisältää nykyaikaisista autoista tuttuja ominaisuuksia: se tunnistaa, jos kantajalleen on sattunut jonkinlainen onnettomuus, mm. seuratun sykkeen ja muiden kerättyjen tietojen pohjalta. Kello voidaan asettaa hälyttämään valitut henkilöt tekstiviestillä, jos kello havaitsee onnettomuuden tai sairauskohtauksen tapahtuneen. Samalla välitetään luonnollisesti myös kellon sen hetkinen sijainti, jotta apua saadaan paikalle nopeasti.


Garmin Forerunner 945 LTE, reitti näytöllä

Akkukestoa 945 LTE:lle luvataan kahdeksi viikoksi älykellona käytettäessä ja juostessa, GPS:ää käytettäessä ja musiikkia kuunneltaessa, akkukestoa luvataan seitsemän tunnin ajaksi. Suomen hinta ei ole vielä selvillä, mutta Yhdysvalloissa kello maksaa hulppeat 650 dollaria eli noin 535 euroa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki