AfterDawn logo

USB-C:n latausteho nousee 240 wattiin

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

USB-C -liitäntä on tähän mennessä kyennyt enintään 100 watin lataustehoon. Uuden USB-C 2.1 -määritelmän mukaan latausteho tulee nousemaan peräti 240 wattiin eli yli tuplaantumaan nykyisestä. Aiheesta kertoo muun muassa CNET.

USB-standardien kehittämisestä vastaava USB Implementers Forum (USB-IF) on nimennyt ominaisuuden EPR:ksi (Extended Power Range). Tällaiseen 240W lataustehoon kykenevät kaapelit ja virtalähteet tulee merkitä, että ne erottaa heikommin virtaa tarjoavista.

Nykyinen 100W on riittänyt useiden kannettavien lataamiseen, mutta esimerkiksi pelikannettaville se ei ole riittävästi. Tulevaisuudessa tällainenkin onnistuu 240W lataustehon myötä. Lisäksi tätä 240W lataustehoa voidaan hyödyntään muissakin laitteissa, kuten esimerkiksi näyttöjen kohdalla.

USB-IF:n mukaan ensimmäiset 240 watin tuen laitteet saapuvat vuoden 2021 toisen puoliskon aikana.


Lue myös: USB-standardien nimet ja nopeudet.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki