AfterDawn logo

Microsoft keskustelee Discordin ostamisesta - hinta voi olla yli 10 miljardia dollaria

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Ohjelmistojätti Microsoft keskustelee suositun keskustelualusta Discordin ostamisesta. Hinnan kerrotaan olevan yli 10 miljardia dollaria. Aiheesta kertoo Bloomberg.

Discord tuli tunnetuksi aikoinaan etenkin pelaajien käyttämänä keskustelualustana, mutta Discord haluaa olla muutakin kuin vain pelaajien paikka. Nykyään monet käyttävätkin Discordia esimerkiksi etäopiskelussa. Discord-ryhmiin voidaan luoda erilaisia kanavia tietyille aiheille. Palvelun avulla voi lähettää viestejä tai keskustella äänen kanssa. Lisäksi oman näytön jakaminen onnistuu toiselle.

Discord on ilmainen, mutta palvelussa on myös maksullinen Nitro-tilaus, jolla saa käyttöönsä laajennetut emojit, suuremmat tiedostolataukset ja muuta.

Bloombergin tietojen mukaan keskusteluja käydään parhaillaan, mutta keskustelut eivät välttämättä johda mihinkään. Lähteiden mukaan Discord voi pysyä myös itsenäisenä ja listautua pörssiin.


Etenkin Microsoftin pelibisneksen kannalta Discordin hankkiminen voi olla hyödyllistä. Discord voitaisiin liittää osaksi Game Pass -tilausta, jolla saisi myös Discordin Nitro-tilauksen hyödyt.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT