AfterDawn logo

DuckDuckGo kuittaili Googlelle hakukoneen ja Chrome-selaimen tietojen määrästä, joita ne käyttäjistä keräävät

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Käyttäjän yksityisyyttä kunnioittava DuckDuckGo-hakukone kuittailee Twitterissä Googlelle siitä, kuinka paljon Google-haku ja Chrome-selain keräävät käyttäjistä tietoa. Tiedot ja kuittailu perustuvat Applen uuteen tietosuojakäytäntöön, jossa Apple vaatii, että kehittäjät ilmoittavat App Store -sovelluskaupassa mitä tietoja eri sovellukset keräävät käyttäjistä.

Googlella keski pitkään päivittää sovelluksensa uuden tietosuojakäytännön mukaiseksi. Tästä juuri kuittailu johtuu. DuckDuckGolta todetaankin, että ei ole mikään ihme, että Google halusi piilotella tietoja.


Googlen haun ja Chrome-selaimen kohdalla näkyy pitkä lista erilaisia tietoja, joita sovellukset käyttäjistä keräävät. DuckDuckGon oman yksityisyyteen panostavan selaimen kohdalle ei puolestaan ole merkitty mitään käyttäjään yhdistettyjä tietoja.

DuckDuckGon ja Googlen keräämät tiedot käyttäjistä iOS:llä

Nämä tiedot ovat kaikkien näkyvillä suoraan Applen App Storen sivuilla.

DuckDuckGo Privacy Browserin kuvaukseen on merkitty vain muutama "sinuun yhdistämättömät tiedot", joita selain kerää käyttäjistä:

DuckDuckGon ilmoittamat tiedot, joita selain kerää käyttäjistä iOSllä

Yhä useampaa käyttäjää on alkanut yksityisyys kiinnostamaan. Tästä hyvänä esimerkkinä voidaan pitää juuri DuckDuckGon kasvua, sillä hakukone ylsi tammikuussa uuteen ennätykseen tehdyissä hauissa ja kasvu on tästä myös jatkunut.

Twiitillä DuckDuckGo luonnollisesti haluaa kasvattaa edelleen näkyvyyttään ja käyttäjämääriä. Lisäksi Google joutui juuri oikeuteen Chromen yksityisyystilan keräämien tietojen takia, joten monet käyttäjät saattavat parhaillaan pohtia hakukoneen ja selaimen vaihtamista.

Lue myös:

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT