AfterDawn logo

GitHub1s on nerokas pieni projekti, joka tuo GitHubin koodit VS Codeen silmänräpäyksessä

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

GitHub on maailman suurin avoimen lähdekoodin tietovarasto, jota myös tuhannet ja taas tuhannet yritykset käyttävät omissa projekteissaan. Mutta GitHubin selaileminen selaimen avulla on toisinaan varsin tuskallinen kokemus - etenkin, kun haluaa hahmottaa koodin rakennetta laajemmin.

Nyt tähän on tullut näppärä lisä: lisäämällä GitHubin selaimessa näkyvään osoiteriviin kaksi kirjainta aukeaa kyseinen koodivarasto (eng. repository) suoraan selainpohjaisessa VS Coden oloisessa kehitysympäristössä.

Idea on nerokas: Otetaan mikä tahansa GitHubin projektin osoite, vaikkapa VLC-mediasoitin:

https://github.com/videolan/vlc

Ja lisätään siihen github-kohdan perään 1s, jolla viitataan yhteen sekuntiin:

https://github1s.com/videolan/vlc

Ja taikatemppu on tapahtunut - projekti aukeaa VS Code Online -ympäristössä, joka on hyvin uskollinen esikuvalleen. Koodi on tällöin helpommin selailtavana ja hahmotettavana. Projektin taustalla ei ole Microsoft vaan yksittäinen GitHubin käyttäjä, @conwnet joka oli pyöräyttänyt projektin kasaan omaksi ilokseen.


Projekti on kerännyt jo suitsutusta ja hurjan seuraajajoukon kehittäjien piirissä, eikä ihme, se nopeuttaa koodiprojektien selailua huomattavasti. Ja tietysti, github1s löytyy sekin GitHHubista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki