AfterDawn logo

Maailman kallein pizza: Kaksi perhepitsaa, yhteensä 317 miljoonaa euroa

AfterDawn AfterDawn

Maailman kalleimman koskaan tilatun pitsan titteliä kantavat vuonna 2010 tilatut kaksi perhepitsaa. Tuolloin amerikkalaisesta Papa John's-ravintolasta tilatut pitsat maksettiin nimittäin hieman eri tavalla.

Pitsat maksoivat tuolloin noin 35 euroa. Mutta ne maksettiin bitcoineilla.

Vuonna 2010 pitsojen ostaja, Laszlo Hanyecz, halusi maksaa pitsansa uudella kryptovaluutalla. Koska ravintola ei ottanut vastaan bitcoineja, hän teki vaihtokaupan bitcoineihin keskittyneellä keskustelualueella. Tuolloin kaksi perhepitsaa, hinta 41 dollaria eli noin 35 euroa, liikahti tilaajalleen 10 000 bitcoinilla, joka vastasikin oikeaa vaihtokurssia tuohon maailman aikaan.

Sittemmin bitcoinien arvo on noussut "jonkin verran" ja nyt nuo samaiset 10 000 bitcoinia ovat arvoltaan noin 317 miljoonaa euroa tämän päivän kurssilla laskettuna. Eli yhden perhepitsan hinnaksi tuli varsin kohtuullinen 158,5 miljoonaa euroa.

Miestä on sittemmin haastateltu useaan kertaan aiheesta ja kun häneltä on kysytty syitä siihen, miksi hän päätti ostaa pitsansa juuri bitcoineilla, hän on kertonut syyn olleen uuden kryptovaluutan tuki.

Rehellisesti sanottuna ajattelin, että se olisi siistiä jos voisin kertoa onnistuneeni vaihtamaan tätä avoimen lähdekoodin nettirahaa johonkin oikeaan asiaan, oikeassa maailmassa. Ajattelin että mikäpäs sen parempi olisi kuin ruoka. Ruoka on välttämättömyys - ja tiedäthän, pizza, jokainen nörtti ymmärtää pizzan päälle.

Mies on jakanut tuosta historiallisesta ensimmäisestä bitcoinilla ostetusta pizzasta myös kuvia omalla kotisivullaan, joista yksi on tässä:


Laszlo Hanyeczin tytär ja maailman kallein pizza
Laszlon tytär tutkimassa maailman kalleinta pitsaa

Lue myös: Mies unohti bitcoin-lompakkonsa salasanan: Kaksi yritystä jäljellä tai menettää 200 miljoonaa euroa

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki