AfterDawn logo

Google sulkee Stadian pelistudiot - Stadian pelien kehitys keskittyy jatkossa ulkopuolisille toimijoille

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Googlen Stadia-pilvipelipalvelu kokee muutoksen. Google sulkee Stadian pelikehitysosaston ja pelien kehitys keskittyy jatkossa ulkopuolisille toimijoille. Tämän myötä osastoa johtanut Jade Raymond jättää yhtiön. Asiasta kerrottiin Googlen blogikirjoituksessa.

Syy pelikehitysosaston lopettamiselle löytyy lähinnä rahasta. Laadukkaiden pelien kehitys vie paljon aikaa ja rahaa. Osastoon kuuluu kaksi studiota. Googlen mukaan suurin osa näistä työntekijöistä siirtyy muihin hommiin.

Pelien kehityksen sijaan Google siis keskittyy itse Stadia-alustaan ja sen teknologian kehittämiseen.

Google kertoo, että nykyiset ja tulevat Stadia-pelaajat voivat jatkaa pelaamista entiseen tapaan ja uusia julkaisuja on luvassa ulkopuolisilta tekijöiltä. Googlelta luvataan, että se on sitoutunut kehittämään Stadiaa ja pilvipelaamista myös tulevaisuudessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki