AfterDawn logo

Viikon 53/2020 suosituimmat uutiset Suomessa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Vuodenvaihteen uutisviikko oli hieman tavanomaista rauhallisempi sekä uutisten määrässä että lukukerroissa mitattuna. Erilaiset koronavuotta arvioivat koosteet olivat monen median keihäänkärkenä vuoden tallustaessa kohti päättymistään.

Suosituimmat otsikot HIGH.FI -uutispalvelussa jakautuivat varsin hyvällä hajonnalla eri tyyppisten uutisaiheiden ja medioiden välille. Viikon ykkösjutusta vastasi Mikrobitti, joka uutisoi italialaisen piraattipalvelun sulkemisesta, jonka kautta oli pystynyt katsomaan mm. maksukanavien jalkapalloa laittomasti.

Muita listalle kivunneita uutisia olivat mm. uutinen siitä, miten vuonna 2021 pitää pankkitunnuksilla varmentaa jatkossa entistä useammat verkko-ostokset sekä artikkeli suomalaisista teineistä, joiden peli pääsi Steamin myyntiin asti.

Samalla mainittakoon, että vuosi 2020 oli HIGH.FI'n historian suosituin uutisten lukumäärissä mitattuna. Palvelun kautta luettiin kaiken kaikkiaan 28 982 006 suomenkielistä uutista. Kiitämme ja kumarramme!

Viikon 53/2020 suosituimmat uutiset

  1. 50 000 piraattia jännittää nyt kohtaloaan: suosittu palvelu sai kuoliniskun, seuraavaksi jaellaan sakkoja (MikroBitti)
  2. Kun Nadja Mäkinen heräsi alasti solariumista, hän tajusi asioiden olevan huonosti: 14-vuotiaana alkoholiin rakastunut perheenäiti varjeli kulissejaan yli 20 vuotta – "Häpesin ja inhosin itseäni" (MTV)
  3. 16-vuotiaat kaverukset koodasivat pelin, jonka jenkkijätti otti yllättäen myyntiin – "Hittipelin tekoon tarvitaan vain aivot ja tietokone", sanoo menestysyhtiön johtaja (Yle)
  4. Ensi vuonna pankkitunnukset on pidettävä mukana – pienikin ostos voi edellyttää vahvaa tunnistusta (Iltalehti)
  5. 15-vuotias tyttö lausui karmivan rakkaudentunnustuksen ihastukselleen – pian pariskunnan teko paljastui koko hirveydessään (Ilta-Sanomat)
  6. Poliisi tietää nyt, mitä iisalmelaisnuoret tekivät ennen karmeaa kohtaloaan – koputus herätti vanhemman rouvan, mutta ovella ei ollut enää ketään: "Todennäköistä, että kyseinen kaksikko on siinä käynyt" (MTV)
  7. Talon ostaneen paris­kunnan hälytys­kellot alkoivat soida heti, kun kauppa­kirjat oli alle­kirjoitettu – pian paljastui lohduton totuus (Ilta-Sanomat)
  8. Todennäköinen syy Norjan tragedialle on löytymässä – uhrit ovat voineet päätyä lähes mahdottomaan tilanteeseen (Ilta-Sanomat)
  9. Huijarit löysivät uuden, tehokkaan kikan: pankkitileiltä varastettiin miljoonia parissa päivässä (MikroBitti)
  10. Thaimaalaismies heräsi yöllä vessahätään – näky teltan katossa sai miehen miltei laskemaan alleen (Ilta-Sanomat)

HIGH.FI -palvelut

Uutisten lukukertoja kertyy mm. seuraavista palveluista:

...lisäksi listalle päätyy myös useita muita pienempiä sovelluksia ja palveluita, jotka käyttävät avointa rajapintaamme, joka mahdollistaa uusien palveluiden rakentamisen HIGH.FI'n keräämien uutisten päälle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT