AfterDawn logo

Google paljasti: Tässä syy miksi Googlen palvelut kaatuivat

Matti Robinson Matti Robinson

Googlen palveluissa havaittiin maanantaina erittäin outo ja kattava katko. Kaikki yhtiön palvelut olivat maailmanlaajuisesti alhaalla vajaan tunnin ajan.

Katkos kohdistui lähes kaikkiin Googlen palveluihin, joihin lukeutuvat mm. Stadia, YouTube, Nest, Google Drive, Gmail sekä tietysti Googlen haku. Yhtiö on sittemmin paljastanut mistä ongelmasta oikein oli kyse.

Googlen mukaan sen autentikointijärjestelmässä havaittiin ongelmia tallennustilan kiintiöiden kanssa. Tämä johti noin 45 minuutin mittaiseen katkokseen, jossa käyttäjät eivät päässeet palveluihin käsiksi, vaikka itse palvelut eivät kaatuneetkaan.


Lähes kaikissa Googlen palveluissa havaittiin ongelmia.


Järjestelmä, joka allokoi lisätallennustilaa eri palveluiden autentikointiin, kaatui, sillä siltä loppui kiintiöstä tallennustila. Vaikka Googlella ei varmasti tallennuskapasiteetti oikeasti lopu, niin tässä tapauksessa kaatumisen syynä oli tallennustilan loppu.

Tästä johtuen jotkut pääsivät käsiksi palveluihin esimerkiksi incognitona, jolloin käyttäjätunnusten autentikointia ei tarvinnut tehdä. Myös sisäänkirjautuneilla palvelut saattoivat toimia.

Gmailissa havaittiin uudelleen katkoksia tiistaina ja käyttäjillä oli ongelmia parin tunnin ajan sähköpostipalvelun kanssa, kertoi CNN. Google ei kertonut liittyikö ongelma edelliseen katkokseen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT