AfterDawn logo

Kommentti: Tarinoiden tuominen kaikkiin palveluihin saisi jo luvan loppua

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Spotify on ottanut askeleita uusille urille viimeisen parin vuoden aikana isoin harppauksin. Aiemmin pelkästään musiikista tunnettu palvelu on pikkuhiljaa kaapannut itselleen mm. podcastien ykköspaikkaa, useilla uudistuksilla ja sisältösopimuksilla.

Mutta nyt palvelusta on bongattu uudistus, joka tuskin kiitoksia valtaisaa määrää kerää. Nimittäin Instagramista ja Snapchatista tutut tarinat ovat löytäneet tiensä myös Spotifyn sisään.

Instagramissa tarinat eli storyt ovat olleet niin valtavan suosittuja, että niitä on kopioitu käytännössä kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin palveluihin viime vuosina. Twitter toi omat tarinansa eli fleetit viime viikolla, Instagramin omistava Facebook on tuonut vastaavat tarinat käytännössä kaikkiin mahdollisiin palveluihinsa ja onpa työelämän omaan someenkin eli LinkedIniin saatu tarinat mukaan viime aikoina.

Mutta Spotify, jossa käytännössä ei ole lainkaan sosiaalista ulottuvuutta kavereiden soittolistojen seuraamisen lisäksi, on hieman erikoinen valinta uudeksi tarinaformaattiin nojaavaksi palveluksi. Toki, vaikuttaa siltä, että kyseessä on pitkälti kokeilu, jonka menestys näyttänee sen, laajeneeko kokeilu Spotifyn sisällä.

Spotify tarinat

Nyt tarinat löytyvät vain osalle käyttäjistä ja vain, kun hakee tiettyjä soittolistoja. Ainakin Spotifyn omassa Christmas Hits -soittolistassa näkyy nyt tarina. Tarina ei ole käyttäjien luoma, vaan siinä soittolistalla mukana olevat artistit kertovat videoterveisin omasta joulustaan.


Spotify tarinat, videoita joulusta
Tarinaa klikatessa aukeaa videosarja, jossa artistit kertovat kappaleistaan ja joulusta

Tavallaan idean varastaminen kaikkiin mahdollisiin palveluihin on loogista, koska Instagramissa ne ovat syrjäyttäneet jo tavallisen syötteen suosiossaan. Mutta Spotifyn olisi voinut ajatella panostavan ensin vaikkapa sosiaaliseen puoleensa, kuten kappalesuosituksiin kavereiden kesken tai johonkin enemmän yhtiön ydinbisnekseen enemmän liittyvään uudistukseen.

Odotamme mielenkiinnolla milloin tarinat löytävät tiensä myös Microsoft Exceliin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki