AfterDawn logo

Google julkaisee Chrome-selaimesta erillisversion uusille M1-varustetuille Maceille

Matti Robinson Matti Robinson

Applen hiljattain julkistamat uudella M1-piirillä varustetut Mac-koneet mullistavat tietokonenäkymiä melkoisesti. Yhtiön julkistamien numeroiden, ja ensimmäisten riippumattomien testien, valossa ne vaikuttavat erittäin lupaavilta, mutta yksi suurimmista esteistä niiden suosiolle on sovellustuki.

Esimerkiksi akkukestojen suhteen vertailussa käytetään Safaria, jonka Apple on optimoinut omalle piirilleen, mutta monet sovelluksista eivät pyöri suoraan ARM-alustalla, vaan niiden käytössä käytetään emulointia, joka ei ole optimaalinen suorituskyvyn tai akkukeston suhteen.

Google helpottaa Applen ja M1-piirillä varustettu Macien käyttäjiä pian julkaisemalla oman version Chrome-selaimesta näille laitteille.

Yhtiö oli jo valmis julkaisemaan version, mutta julkaisua viivästytettiin ongelmien takia. Korjaus on kuitenkin jo työn alla ja julkaisun pitäisi tapahtua pian.


Yhtiön mukaan Rosetta 2 -rajapintaa käyttävä Chrome 87:n x86-versio toimii jo sinällään melkoisen hyvin ARM-piireillä, mutta uusi optimoitu versio M1-piireille tulee olemaan entistä parempi.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki