AfterDawn logo

Google poistaa jatkossa Gmail-käyttäjät, jotka eivät käytä palvelua

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Googlella on nyt iso luuta lakaisemassa palveluiden saralla. Yhtiö yllätti miljardi käyttäjää viime viikolla, kertomalla rajoittamattoman Google Kuvat -tallennustilan lopetuksesta ja nyt jatkoa seuraa.

Google aikoo poistaa kesäkuussa 2021 kaikki ne Gmail-tilit, joita ei ole käytetty viime aikoina. Samalla myös kaikki kyseiseen tiliin kytketyt palvelut - ja tiedot - poistetaan. Käytännössä siis Google Docs, Google Drive ja Google Kuvat -tiedot poistetaan tilin sulkemisen yhteydessä. Googlen mukaan näitä tietoja ei ole mahdollista enää palauttaa poiston jälkeen.

Aikarahja on sinänsä varsin joustava: puhdistus aloitetaan 1.6.2021 ja se koskee ainoastaan tilejä, joihin ei ole kirjauduttu 2 vuoteen. Kirjautumiseksi lasketaan myös vaikkapa Google Kuviin kirjautuminen, joten Gmailiin ei välttämättä tarvitse suunnata samantien, jos muita Googlen palveluita edelleen käyttää aktiivisesti.


Google aikoo myös ilmoittaa aiheesta käyttäjille useaan kertaan ennen tilien poistoa.

1 KOMMENTTI

avthein1/1

Mm. koronan myötä palveluidensa käyttönsä lopettaneiden käyttäjien tilien siivous Googlella siis tulossa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki