AfterDawn logo

Flash kuopataan vihdoin: Windows 10 jättää Flashille hyvästit uudessa päivityksessä

Matti Robinson Matti Robinson

Microsoft on julkaissut uuden vapaaehtoisen päivityksen Windows 10:lle, jossa käyttöjärjestelmästä poistetaan Adoben Flash-lisäosa. Vuosia lähinnä tietoturva-aukkona toiminut sovellus jää pian unholaan myös virallisesti.

Virallinen kuolema Flashille todetaan Windows-alustalla ensi vuonna, mutta jo tässä vaiheessa Microsoft antaa vapaaehtoisille kyvyn poistaa Windows 10:n mukana olevan Flashin.

Tämä ei tosin tarkoita, etteikö vanhanaikaiseen ongelmasovellukseen pääsisi edelleen käsiksi. Erilliset Flash-sovellukset on mahdollista edelleen asentaa myös tässä versiossa, kertoo Bleeping Computer.

Itse Windows 10:n Flash-lisäosa sen sijaan poistuu, eikä sitä saa enää asennettua takaisin.

Ensi vuonna Flash-tukea ei jatketa Windows 10:ssä. Tämä tarkoittaa, että viimeisin Edge-versiokin lopettaa Flash-tuen tammikuussa.


Vaikka tuki loppuu, niin sovellukset eivät poistu tietokoneista itsestään. Yhtiö julkaisee Windows Updatessa Flashin poistotyökalun alkuvuodesta ja kesällä tarkoitus on poistaa mm. kehitystyökalut.

Suomalaispalveluista mm. Yle Areena lopetti Flashin käytön 2018 ja VR:kin kertoi uudistavansa palvelua uuteen teknologiaan viime vuonna.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki