AfterDawn logo

Facebook Gaming tarjoaa pilvipelaamista ilmaiseksi

Matti Robinson Matti Robinson

Facebook on tänään kertonut pelibloginsa välityksellä Facebook Gaming -palvelun laajentumisesta. Yhtiö tarjoaa nyt pilvipalvelun, jonka välityksellä käyttäjät voivat striimata pelejä ilmaiseksi.

Yhtiö ei suoraan lähde taistelemaan mm. Googlen ja Nvidian pelistriimauspalveluita vastaan, sillä näissä palveluissa pelattavana on AAA-luokan pelejä. Alkuun Facebookin palveluun saapuu kevyempiä pelejä, kuten Asphalt 9: Legends, Mobile Legends: Adventure, PGA TOUR Golf Shootout ja Solitaire: Arthur's Tale.

Niinpä tarkoituksena ei ole myöskään korvata pelilaitteita, olipa kyseessä PC, konsoli tai muu pelilaite. Myöskään perinteiset flash-tyyliset (nyk. HTML5) yhteisöpelit eivät katoa Facebookista.

Alkuun pilvipelaaminen tulee saataville tietokoneiden verkkoselaimella Facebookia käytettäessä sekä Android-laitteilla. Applen kieltojen takia palvelua ei ole saatavilla iPhonelle. Pelit ovat saatavilla osoitteessa fb.gg/play.


Vaikka itse pelaaminen on maksullista, niin pelien hankkiminen voi maksaa. Facebook esittelee jatkossa Facebook Gaming Play -osiossa maksullisia pelejä demojen avulla, joissa pelejä pääsee kokeilemaan ilmaiseksi.

Palvelun saatavuus riippuu paikasta, joten pelejä ei ole välttämättä saatavilla vielä Yhdysvaltojen ulkopuolella. Noin 200 000 testaajalle pelit ovat olleet saatavilla jo aiemmin.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT