AfterDawn logo

Viikon 40/2020 suosituimmat uutiset Suomessa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Viime viikon ykkösuutinen maailmalla oli Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin sairastuminen koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19 -tautiin. Uutinen oli ylivoimaisesti luetuin yksittäinen uutisaihe niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Mutta luonnollisesti näin ison uutisen osalta lukijat jakautuivat tasaisesti eri medioiden ja artikkeleiden kesken, joten itse uutinen ei kivunnut viikon 10 luetuimman uutisartikkelin joukkoon listauksessamme, joka perustuu HIGH.FI -uutispalvelun tilastoihin.

Sen sijaan tiedeuutiset onnistuivat kaappaamaan viikon luetuimpien artikkelien listan itselleen lähes suvereenisti: kymmenen luetuimman jutun joukossa oli viisi HIGH.FI'n tiedeosiolla julkaistua uutista.

Viikon ykkösjutun otsikko meni kuitenkin artikkelille, jossa ruodittiin somessa levinnyttä muokattua kuvaa Suomen hallituksesta, jossa näkyy lapsenkasvoisia tyttöjä.

Viikon 40/2020 suosituimmat uutiset Suomessa

  1. Somessa levisi kuva lapsenkasvoisesta "tyttöhallituksesta" – sitten sisäministeri Ohisalo avautui, ja pääministeri Marin otti kaiken hyödyn irti (MTV)
  2. Koronavilkku päivittyi: Vaatii ehdottomasti reagointia, toimi näin (Puhelinvertailu)
  3. Tutkijat tekivät Marsin jäisen pinnan alta uusia kiinnostavia löytöjä (Ilta-Sanomat)
  4. Varoittiko USA vastustajiaan? Pentagon laittoi Trumpin sairastuttua "tuomiopäivän koneet" ilmaan ja varmisti, että ne huomataan (Iltalehti)
  5. Hanhennokkavalas rikkoi merinisäkkäiden sukellusennätyksen (Tiede)
  6. Linnunradan keskustasta paljastui entuudestaan tuntematon tähtijoukko (Tähdet ja avaruus)
  7. Suomalaisten geeni- ja terveystietoja yhdistämällä halutaan löytää sairauksien syitä ja kehittää parempia lääkkeitä (Yle)
  8. Kuluttajien arvio ty?tt?myyskehityksest? synkkeni - aikeita asunnon ostoon ja lainanottoon enemm?n kuin koskaan (Tilastokeskus)
  9. Joessakin vaani iso kita: Jurassic Parkista tuttu dinosaurus varmistui vesipedoksi (Yle)
  10. Huolestuttavia lukemia Kuun pimeältä puolelta: Laittaa ihmisen sietokyvyn rajat koetukselle (MTV)

HIGH.FI -palvelut

Uutisten lukukertoja kertyy mm. seuraavista palveluista:

...lisäksi listalle päätyy myös useita muita pienempiä sovelluksia ja palveluita, jotka käyttävät avointa rajapintaamme, joka mahdollistaa uusien palveluiden rakentamisen HIGH.FI'n keräämien uutisten päälle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT