AfterDawn logo

Opas: Gmailiin samalle tunnukselle useampi osoite

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
4 kommenttia

Gmail on maailman suosituin sähköpostipalvelu, jota Google on kehittänyt aina vain parempaan suuntaan. Palvelusta löytyy useita piilotettuja, pieniä ja näppäriä ominaisuuksia, joita monikaan palvelua käyttävä ei tiedä.

Yksi näistä on mahdollisuus käytännössä rajattomaan määrään sähköpostiosoitteita, jotka on silti helppo muistaa. Tämä onnistuu äärimmäisen yksinkertaisesti:

Lisää oman Gmail-sähköpostiosoitteesi perään, ennen @gmail.com -kohtaa, plus-merkki (+) ja mitä tahansa tekstiä.

Eli vaikkapa matti.meikalainen@gmail.com -osoitteesta saa tehtyä uuden version käyttämällä osoitetta matti.meikalainen+kiinalainen-verkkokauppa@gmail.com.

Kaikki "plus-osoitteet" tulevat nekin täsmälleen samaan Gmail-sähköpostiin kuin ilman plus-merkkiäkin varustetut.

Ominaisuus on varsin näppärä monessakin mielessä. Aivan ensinnäkin se auttaa roskapostin suodatuksessa. Eli jos jokin verkkopalvelu alkaakin pommittamaan sähköpostiin valtaisia määriä tarpeetonta viestiä - tai on myynyt osoitteesi eteenpäin - voit estää kaikki kyseisessä palvelussa käyttämäsi "plus-sähköpostiosoitteet" helposti Gmailin suodattimista. Luonnollisesti myös muiden kuin roskapostien suodatus helpottuu, jos käytät kaikissa paikoissa aina plus-muotoista sähköpostia, jolloin voit kansioida jo pelkän sähköpostiosoitteen perusteella saapuvat viestit haluamallasi tavalla. Gmailissa viestisuodattimien luonti tapahtuu näiden ohjeiden avulla.


Lisäksi ominaisuus on näppärä, jos jostain syystä haluat luoda johonkin verkkopalveluun useamman tunnuksen. Jotkut verkkopalvelut toki tunnistavat nämä samoiksi osoitteiksi, mutta läheskään kaikki eivät.

4 KOMMENTTIA

hablaus576 (vahvistamaton)1/4

Hieno juttu, mutta valitettavasti moni website on rikki, eikä hyväksy +-osoitteita.

dRD2/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hablaus576:

Hieno juttu, mutta valitettavasti moni website on rikki, eikä hyväksy +-osoitteita.

Tuon takana on yleensä jompikumpi syy:

1) Tiedetään tämä kikka ja halutaan rajoittaa uusien tunnusten luonti yhteen per "oikea sähköpostiosoite"

tai

2) Verkkosivulla on vanhat speksit käytössä siitä, mitä merkkejä sähköpostiosoite saa sisältää (plus-merkki ei aikanaan ollut sallittu sähköpostiosoitteen merkki)

LariZ3/4

Gmailissa toimii myös se, että jos oot rekisteröiny tilin etunimi.sukunimi@gmail.com, jätä se piste pois. Eli etunimisukunimi@gmail.com

user_org (vahvistamaton)4/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LariZ:

Gmailissa toimii myös se, että jos oot rekisteröiny tilin etunimi.sukunimi@gmail.com, jätä se piste pois. Eli etunimisukunimi@gmail.com

Tuo toimii paremmin roskapostisuodattimena. koska voi käyttää siellä missä email osoitetta käytetään. Jos lyhyt osoite niin toki vaihtoehtoja paljon vähemmän kuin plussalla.

Yhdessä pisteidenkanssa voi käyttää plussaa lisänä siellä missä tuettuna.

Vaikka plussa olisi tuettu, niin ei välttämättä ihan rajattomasti ole vaihtoehtoja, eli kannattaa varmistaa toimivuus.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT