AfterDawn logo

Apple työstää AR-sisältöjä suoratoistopalveluunsa – Julkaistaan ensi vuonna

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple aikoo lisätä omaan Apple TV+ -suoratoistopalveluunsa ensi vuodesta alkaen laajennettua todellisuutta hyödyntävää sisältöä. Ensimmäiset sisällöt tulevat olemaan elokuvien tai sarjojen bonus-sisältöjä, joten ainakaan vielä ei ole reaalimaailman kanssa sekoittuvien elokuvien vuoro.

Sisältöjulkaisujen tarkoituksena olisi Bloombergin uutisoimien tietojen mukaan pedata varsinaisten AR-lasien julkaisua. Nykyisten suunnitelmien mukaan ensimmäinen AR-laite julkaistaisiin vuonna 2022.

Alun perin tarkoituksena oli julkaista AR-ekstrat jo tänä vuonna, mutta koronavirus mutkisti aikataulutusta. Apple on tuonut AR-sisältöjä määrätietoisesti jo iPhone- ja iPad-sovelluksiin. Samalla Apple on lisännyt AR:ää tukevia laitteisto-ominaisuuksia iPhoneihin ja iPadeihin. Esimerkiksi iPadit saivat tänä vuonna kuva-alan syvyysulottuvuutta aistivan LiDAR-sensorin.


Bloombergin mukaan virtuaalilaseja muistuttavat päähän puettavat AR-laitteet julkaistaisiin vuonna 2022. Kevyemmät AR-lasit tulisivat myyntiin vuonna 2023.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT