AfterDawn logo

Kysely: suomalaisten mielestä toimiva nettiyhteys on tärkeämpi kuin sauna tai sohva

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
6 kommenttia

Valokuitunen Oy, joka tulevaisuudessa aikoo rakentaa Suomeen isolla rahalla valokuitua, on teettänyt kyselyn, jonka perusteella suomalaiset pitävät toimivaa nettiyhteyttä erityisen tärkeänä.

Valokuitunen Oy:n teettämään ja Taloustutkimuksen toteuttamaan tutkimukseen otti osaa 1 326 vastaajaa huhti-toukokuun taitteessa 2020.

Vastaajista 51 prosenttia kertoo toimivan nettiyhteyden menevän oman saunan ohi. Vastaajista peräti yli 70 prosenttia valitsisi mieluummin toimivan nettiyhteyden kuin etelänmatkan tai sanomalehtitilauksen. Lisäksi 42 prosenttia valitsee mieluummin nettiyhteyden kuin sohvan.

"Saunassa käydään yleensä kerran viikossa, mutta nettiä tarvitaan aamusta iltaan ja yhteyttä käyttää usein koko perhe. Ei siis ihme, että se peittoaa monet muut arkiset mukavuudet", Valokuitunen Oy:n liiketoimintajohtaja Sanna Mutka sanoo.


Kovimman vastuksen nettiyhteydelle tarjosi astianpesukone, jonka valitsisi 27 prosenttia. Tosin 38 prosenttia vastaajista on ilmeisesti valmiita tiskaamaan likaiset astiansa käsin, kunhan vain pääsee nauttimaan riittävän jämäkästä nettiyhteydestä.

Nykyaikana netistä löytyy paljon erilaisia palveluita vaikkapa viihteeseen suoratoistopalveluiden myötä tai yhteydenpitoon kavereiden kesken. Niinpä vastanneista 60 prosenttia kertookin pärjäävänsä ilman nettiä korkeintaan pari päivää.

Tutkimuksen vastaajista kuusi kymmenestä pitää valokuitua luotettavimpana ja nopeimpana internetyhteytenä. Kuitenkin vain neljä prosenttia heistä on sitä mieltä, että valokuituyhteyksiä on tarjolla tasapuolisesti kaikkialla Suomessa. Suomessa vallitseekin valokuituvaje, joka ei koske vain maaseudun haja-asutusalueita, vaan myös tiheästi asuttuja pientaloalueita pääkaupunkiseutua myöten.

"Siinä missä sohvat ja saunat ovat suomalaisille arkisia itsestäänselvyyksiä, toimivat nettiyhteydet eivät sitä edelleenkään ole. Ja tilanne uhkaa vain huonontua tulevaisuudessa, kun kuluttamamme datan määrä jopa 150-kertaistuu seuraavan kymmenen vuoden aikana. Meillä Valokuitusella onkin tavoitteena tuoda valokuituyhteys lähivuosina 200 000 kotitalouden ulottuville", Sanna Mutka toteaa.

6 KOMMENTTIA

RingLeaderTM1/6

Mielestäni toimivan verkon edellytyksiä ovat siellä olevan tiedon hallinta sekä kiistämättömyys.
"Voit siten ajatella, missä se ja mitä kiistämättömyys on sekä tarkoittaa"

-Jostain joutuu aina maksamaan, mutta ei onneksi aivan kaikesta.
Eli,
täytyy vaihtaa aina ne levyt, jos vanhat vuotaa.

-Argumentti (lat. arguo, väittää, osoittaa) on perusteltu väite tai mielipide jonkin asian puolesta tai sitä vastaan.

-Mitä korkeampi profiili, sen näyttävämpi se yleensä on.

pkaksp2/6

Lainaus:

1 326 vastaajaa

Nää on taas näitä tutkimuksia et reilu 1000 vastaajaa ja sitten ilmoitetaan kaikkien suomalaisten mielipide. Jos en väärin muista niin kuitenkin suomessa on about 5,5 milj. asukasta. Joten tuo 1 326 vastaajaa on aika pieni prosentti tuosta olkoot ne sitten mitä mieltä tahansa.

(ja joo tietysti koko asukaslukua ei tietystikkään voi sinällään laskea koska siinä on myös kaikki vauvasta vaariin)

Tutkittu (vahvistamaton)3/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:

Lainaus:

1 326 vastaajaa

Nää on taas näitä tutkimuksia et reilu 1000 vastaajaa ja sitten ilmoitetaan kaikkien suomalaisten mielipide. Jos en väärin muista niin kuitenkin suomessa on about 5,5 milj. asukasta. Joten tuo 1 326 vastaajaa on aika pieni prosentti tuosta olkoot ne sitten mitä mieltä tahansa.

(ja joo tietysti koko asukaslukua ei tietystikkään voi sinällään laskea koska siinä on myös kaikki vauvasta vaariin)

On laskettu, että tietyn otannan jälkeen vaihtelu on niin pientä ettei ole järkevää enää haastatella. Televisioiden miljoonakatsojamäärätkin saadaan vähän yli kahden tuhannen oikean katsojan määristä laskettuna. Suurinosa mielipidetutkimuksista tehdään näin.

pkaksp4/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tutkittu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:

Lainaus:

1 326 vastaajaa

Nää on taas näitä tutkimuksia et reilu 1000 vastaajaa ja sitten ilmoitetaan kaikkien suomalaisten mielipide. Jos en väärin muista niin kuitenkin suomessa on about 5,5 milj. asukasta. Joten tuo 1 326 vastaajaa on aika pieni prosentti tuosta olkoot ne sitten mitä mieltä tahansa.

(ja joo tietysti koko asukaslukua ei tietystikkään voi sinällään laskea koska siinä on myös kaikki vauvasta vaariin)

On laskettu, että tietyn otannan jälkeen vaihtelu on niin pientä ettei ole järkevää enää haastatella. Televisioiden miljoonakatsojamäärätkin saadaan vähän yli kahden tuhannen oikean katsojan määristä laskettuna. Suurinosa mielipidetutkimuksista tehdään näin.

On laskettu ja laskettu, mutta se ei poista sitä faktaa että tuo on väärin kerrottu. Jos sanotaan että suomalaiset on sitä ja tätä mieltä niin se antaa ymmärtää että kaikki tai lähes kaikki ovat sitä mieltä.

0,02% otanta ei kerro koko totuutta vaikka miten ois tutkittu että vaihtelu on niin pientä. Pitäiskö vaalitkin järjestää niin että 0,02% sais äänestää koska vaihtelu on varmaan niin pientä tuon jälkeen? :D

Ja nuo mielipidetutkimuksethan on nykyään yhtä huuhaata ku iltapäivälehtien klikkiotsikot. Mitään todellisuuspohjaa niillä harvoin enää on. Kunhan kalastellaan asiakkaita.

paradox115/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tutkittu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:

Lainaus:

1 326 vastaajaa

Nää on taas näitä tutkimuksia et reilu 1000 vastaajaa ja sitten ilmoitetaan kaikkien suomalaisten mielipide. Jos en väärin muista niin kuitenkin suomessa on about 5,5 milj. asukasta. Joten tuo 1 326 vastaajaa on aika pieni prosentti tuosta olkoot ne sitten mitä mieltä tahansa.

(ja joo tietysti koko asukaslukua ei tietystikkään voi sinällään laskea koska siinä on myös kaikki vauvasta vaariin)

On laskettu, että tietyn otannan jälkeen vaihtelu on niin pientä ettei ole järkevää enää haastatella. Televisioiden miljoonakatsojamäärätkin saadaan vähän yli kahden tuhannen oikean katsojan määristä laskettuna. Suurinosa mielipidetutkimuksista tehdään näin.

On laskettu ja laskettu, mutta se ei poista sitä faktaa että tuo on väärin kerrottu. Jos sanotaan että suomalaiset on sitä ja tätä mieltä niin se antaa ymmärtää että kaikki tai lähes kaikki ovat sitä mieltä.

0,02% otanta ei kerro koko totuutta vaikka miten ois tutkittu että vaihtelu on niin pientä. Pitäiskö vaalitkin järjestää niin että 0,02% sais äänestää koska vaihtelu on varmaan niin pientä tuon jälkeen? :D

Ja nuo mielipidetutkimuksethan on nykyään yhtä huuhaata ku iltapäivälehtien klikkiotsikot. Mitään todellisuuspohjaa niillä harvoin enää on. Kunhan kalastellaan asiakkaita.

Gallupit kyllä aika hyvin myötäilee vaalituloksia. Ei tosin täysin.

user_org (vahvistamaton)6/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:


On laskettu ja laskettu, mutta se ei poista sitä faktaa että tuo on väärin kerrottu. Jos sanotaan että suomalaiset on sitä ja tätä mieltä niin se antaa ymmärtää että kaikki tai lähes kaikki ovat sitä mieltä.


Luitko uutisen, siinä ei sanottu että kaikki ovat jotain mieltä, vaan siinä kerrottiin tarkemmin miten mielipiteet on jakaantuneet.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:


0,02% otanta ei kerro koko totuutta vaikka miten ois tutkittu että vaihtelu on niin pientä. Pitäiskö vaalitkin järjestää niin että 0,02% sais äänestää koska vaihtelu on varmaan niin pientä tuon jälkeen? :D


No nyt vähän pomppas.
Tutkimuksissa on myös kerrottu tutkimuksen luotettavuudesta, jos otanta riittävä niin otannan kasvattaminen ei yleensä noin isoilla prosenteilla oleellisesti paranna tuloksia.

Vaalit on taasen asia erikseen, niissä voi olla vaikutusta pienilläkin äänestyskäyttäytymis eroilla yksittäisen ehdokkaan kohdalla, jopa säällä. ELi yksittäisen ehdokkaan kohdalla läpipääsy on paljon pienemmästä kiinni kuin mahdollinen virhemarginaali mielipidetutkimuksessa.

Puoluekannatus gallubit on taasen hyvinkin suuntaa-antavia , vaikka yleensä mittaavat vähän eri asiaa kuin itse vaalit. Paljon voi myös muuttua vaalipäivään mennessä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:


Ja nuo mielipidetutkimuksethan on nykyään yhtä huuhaata ku iltapäivälehtien klikkiotsikot. Mitään todellisuuspohjaa niillä harvoin enää on. Kunhan kalastellaan asiakkaita.


Kananttaa erottaa oikeat mielipidetutkimukset , jostain iltapäivälehtien nettisivujen klikkaa kyselyistä/äänestyksistä, jälkimmäiset ei kerro mitään suomalaiseten mielipiteistä, vaan kertovat ko kyselyyn vastanneiden klikkauksista.

Lisäksi kannattaa miettiä että mitä on tutkittu ja olla tulkitsematta sitä joksikin muuksi. Firmat haluaa itselleen mahdollisimman oikeaa tietoa, mutta eivät julkaise kaikkea. Jos jotain tutkimusta käytetään markkinointi tarkoituksiin, niin siitä on voitu poimia asioita jotka tukee markkinointia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT