AfterDawn logo

Amazon lähestyy Suomea – Uusi verkkokauppa avataan Ruotsiin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Verkkokauppajätti Amazon on vahvistanut aloittavansa verkkokaupan Ruotsissa. Nykyisellään Amazonilla on Pohjoismaissa AWS-pilvipalveluihin liittyvää liiketoimintaa, mutta varsinainen verkkokauppa ei ole laajentunut vielä Pohjois-Eurooppaan. Esimerkiksi suomalaiset ovat joutuneet tilaamaan ostoksia Amazonin Saksan verkkokaupasta.

Suomalaisittain kiinnostavin tieto lienee se, että onko Amazonin ajatuksena palvella Ruotsin verkkokaupan kautta myös suomalaisia tai muissa Pohjoismaissa asuvia kuluttajia. Amazon ei antanut tähän kysymykseen kuitenkaan vastausta. Vasta käytäntö näyttää millainen Amazon.se-verkkokauppa tulee olemaan. Tällä hetkellä osoite ohjaa Amazon.de-verkkokauppaan.

Verkkokaupan avaaminen tarkoittaa samalla sitä, että Amazon tuo tarvitsemansa logistiikan Ruotsiin. Uusi logistiikkakeskus on suunnitteilla Ekuriren-verkkolehden mukaan Tukholman lähellä sijaitsevaan Eskilstunaan. Logistiikassa Amazonin yhteistyökumppanina toimisi saksalainen Kuehne Nagel.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki