AfterDawn logo

Yhdysvaltain mellakoissa varastetut iPhonet eivät toimi – laite varoittaa: "tätä seurataan"

Matti Robinson Matti Robinson

Yhdysvalloissa Minnesotan osavaltion Minneapoliksen kaupungissa viime viikolla poliisin käsittelyssä kuolleen George Floydin seurauksena useimmissa suuremmissa kaupungeissa on järjestetty protesteja poliisiväkivaltaa vastaan.

Rauhalliset protestit ovat usein, varsinkin illan hämärtyessä, synnyttäneet mellakoita, joissa on kuollut poliiseja ja protestoijia. Tuhoa on tehty lisäksi niin liikkeille, poliisiautoille, asuinnoille kuin muullekin ominaisuudelle.

Useiden päivien mittainen ikkunoiden rikkominen ja varastaminen on tullut kalliiksi monille yrittäjille ja yrityksille, jonka arvokkaat tuotteet on viety keskustojen liikkeistä. Näistä yksi on Apple, joka on kuitenkin varautunut tilanteeseen melko paljon keskimääräistä paremmin.


Applen myymälöitä on ollut ryöstelyn kohteena useissa kaupungeissa, mutta toisin kuin varkaat luulevat niin esimerkiksi iPhonet eivät olekaan käyttökelpoisia suoraan hyllyistä. Twitterissä julkaistu kuva iPhonen ruudusta varkauden jäljiltä kertoo kaiken tarvittavan.

Käynnistäessä laite kertoo, että se täytyy palauttaa kauppaan ja laitteen seuranta on kytketty päälle. Tämän lisäksi laite kertoo, että paikalliseen lainvalvontaan on otettu yhteyttä.

Roistot tuskin palauttavat laitteita enää kauppaan, mutta toimivaa iPhonea niistä ei kuitenkaan saatu.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT