AfterDawn logo

Apple luopuu App Store -verostaan joidenkin videopalveluiden kohdalla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Jo muutaman vuoden ajan suoratoistopalvelut ovat olleet tukkanuottasilla Applen kanssa, sillä IT-jätti veloittaa korkeimmillaan 30 prosentin osuuden App Storen kautta tehdyistä tilauksista. Tämän takia suoratoistopalvelut ovat pyrkineet siirtämään varsinaisen maksutietojen keräämisen App Storen ulkopuolelle.

Apple on tehnyt jonkinlaisen myönnytyksen videopalveluille, sillä App Storen provikat on poistettu valikoiduilta palveluilta. Näin ollen palvelun tilauksen voi tehdä suoraan App Storen kautta ja palveluntarjoaja saa kuukausimaksun kokonaisuudessaan itselleen. Ainakin Amazonin Prime Video kuuluu App Store -verosta vapautuneiden palveluiden joukkoon.

Apple ei kommentoinut miksi se luopuu osuudestaan joidenkin palveluiden kohdalla. Osuudesta vapautumisen vaatimuksena voi olla tiukempi integraatio Applen omien palveluiden kanssa. Videopalveluiden kohdalla se voi tarkoittaa esimerkiksi yhteensopivuutta Apple TV -sovelluksen ja Sirin kanssa. Netflixillä ja Spotifyillakin voi olla jossakin vaiheessa mahdollisuus tarttua tällaiseen yhteistyöhön kiinni.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki