AfterDawn logo

Netflix vastasi vihdoin kritiikkiin: Näin poistat automaattisesti toistuvat esikatselut

Matti Robinson Matti Robinson

Netflix on ollut monessa suhteessa edelläkävijä suoratoistomarkkinoilla. Se on tietysti onnistunut kiinnittämään valtavan määrän kuluttajia palveluunsa, mutta myös teknisesti se on ollut allonharjalla.

Yhtiö kokeilee jatkuvasti A/B-testauksella ja muilla toimilla millaiset toiminnot voisivat lisätä katseluaikoja ja palvelun käyttöä. Yksi viimeaikojen kiistanalaisimmista uudistuksista on ollut automaattisesti toistuvat esikatselut.

Aina nimikkeen kohdalle pysähdyttyä Netflix alkaa toistaa esikatselua tai traileria kyseisestä elokuvasta tai sarjasta. Tästä saa monesti paremman käsityksen sisällöstä kuin lukemalla pari virkettä, mutta se on myös ärsyttänyt valtavaa määrää ihmisiä.

Nyt Netflix on vastannut huutoon ja mahdollistanut toiminnon poiston. Yhtiö kertoi asiasta eilen Twitterissä ja tunnusti, että palautetta on tullut paljon.

Niinpä nyt esikatselun automaattitoiston voi poistaa käytöstä yksinkertaisesti:

1) Kirjaudu sisään Netflixiin verkkoselaimella.
2) Valitse Hallinnoi profiileja
3) Valitse muokattava profiili.
4) Poista rasti kohdasta Toista automaattisesti esikatselut selatessa kaikissa laitteissa.
5) Paina Tallenna.


Tämän jälkeen esikatselut eivät näy enää millään laitteella kyseisellä profiiliilla. Valinta on profiilikohtainen, joten se täytyy tehdä erikseen kaikille profiileille.

Netflix huomauttaa, että valinnan toimeenpanossa saattaa kestää hetki, mutta profiilin vaihtamisella voi pakottaa ottamaan uusi asetus heti käyttöön.

Valinnan vierestä löytyy myös valinta, jolla voi poistaa seuraavan jakson automaattisen alkamisen.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki