AfterDawn logo

Apple varasti Netflixin yhden pääarkkitehdin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Taistelu suoratoistopalveluiden herruudesta käynnistyi varsinaisesti viime vuoden lopulla Applen ja Disneyn esiteltyä haastajat Netflixille. Kulisseissa käydään myös kovaa taistelua osaajista, esimerkiksi Apple on onnistunut ryöstämään Netflixiltä sen yhden kärkiosaajista, Ruslan Meshenbergin.

Meshenbergin tehtävänä Netflixillä on ollut kehittää verkkopalvelun taustapalveluita niin, että tekniikka skaalautuu kasvavan palveluiden tarpeisiin, mutta sen lisäksi sen pitää olla päivitysten osalta joustava sekä olla mahdollisimman kustannustehokas. Kuluttajien kannalta oleellisia ominaisuuksia ovat taas nopeus, tasaisuus ja ennalta-arvattavuus. Pienetkin yksityiskohdat maksavat paljon Netflixin kokoisessa liiketoiminnassa.

Oletettavasti Meshenberg tulee olemaan myös Apple TV+:n taustainfrastuktuurin pääarkkitehti. Luvassa siis lienee sarjojen ennakkolatauksia, tuki offline-katselulle ja niin edelleen. Ei liene kaukaa haettua olettaa, että muitakin Netflixistä tuttuja toimintoja alkaa putkahtaa Apple TV+:aan Meshenbergin palkkauksen myötä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki