AfterDawn logo

Windows 7:n tuki päättyi – Näin asennat Windows 10:n ilmaiseksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Windows 7:n tuki päättyi virallisesti eilen, joten Microsoftin suunnalta ei luvata vuonna 2009 julkaistulle käyttöjärjestelmälle enää ohjelmistotukea eikä tietoturvapäivityksiä. Turvallisinta siis on, että käyttäjä luopuu Windows 7 -järjestelmästä ja korvaa sen jollakin uudemmalla käyttöjärjestelmällä.

Yleensä Windowsin tuen päättyminen on tarkoittanut uutta rahallista panostusta uuteen käyttöjärjestelmään ja kenties uuteen tietokoneeseen, mutta kaikeksi onneksi Windows 7:n saa päivitettyä Windows 10:een täysin ilmaiseksi. Sinun pitää vain suunnata Microsoftin lataussivustolle ja ladata sieltä laitteistollesi sopiva Windows 10 -asennusmedia.


Ennen käyttöjärjestelmän asentamista, muista ottaa kaikista henkiökohtaisista tiedostoista varmuuskopio.

Asentamisen jälkeen Windows 10:n pitäisi hoksata itse, että Windows 7:n lisenssiavain pätee myös Windows 10:ssä. Voit käydä varmentamassa tämän valikkopolussa Settings > Update & Security > Activation.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT