AfterDawn logo

AfterDawnin joululahjaopas 2019: Näitä me ostaisimme pukinkonttiin

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Joulu alkaa olemaan jo nurkan takana, joten kokosimme paketiksi viime hetken ostovinkkimme joulupukin apulaisille. Luonnollisesti suosituksemme ovat niitä joulun himoituimpia lahjoja eli kovia paketteja, eri tuoteryhmistä.

Vaihtoehtoja on hirvittävä määrä, lähes kaikissa tuoteryhmissä, joten pyrimme tiivistämään mielestämme ostamisen arvoiset suositukset mahdollisimman tiiviiksi listoiksi, kunkin tuoteryhmän osalta.

Toivottavasti oppaastamme on apua viime hetken jouluostosten kanssa, eikä viimeisen viikon paniikki iskisi..

Alle 100 euron kännykät

Kehityksen nopeutta harvoin tulee huomanneeksi, sillä se etenee hiljalleen mutta siitä huolimatta vääjäämättömästi. Hyvä niin, sillä edullisten puhelimien ominaisuudet ovat tämän voiman ansiosta kehittyneet viidessä vuodessa huimasti.

Viisi vuotta sitten kirjoitimme arvostelun sadan euron älypuhelimista. Tuolloin muodissa olivat Samsungin Galaxy Trend Plus, Nokian Asha-mallisto sekä Nokia Lumia 520. Viimeksi mainitusta löytyi neljän tuuman 800x480 pikselin näyttö, kahdeksan gigatavua tallennustilaa, 512 gigatavua käyttömuistia ja viiden megapikselin kamera.

Nyt viisi vuotta myöhemmin sadalla eurolla saa varsin erinäköisiä puhelimia. Ohjelmistot ovat kehittyneet tietysti huimasti, mutta myös parempaa rautaa saa edullisemmin. Esimerkiksi Huawein Honor 8S:stä löytyy Lumia 520:aan verrattuna nelinkertaisesti tallennustilaa (32 GB), 5,71 tuuman koko etupuolen kattava näyttö (1520x720 pikseliä) ja 13 megapikselin kamera. Käyttömuistia on kaksi gigatavua ja akun kapasiteetti on 3020 milliampeerituntia. Sadan euron luokassa Honor 8S on ominaisuuksiltaan lyömätön.

Huawein puhelimien suurin ongelma on tällä hetkellä ohjelmisto. Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasota on tehnyt Huawein ohjelmistostrategiasta arvaamattoman, joten jos haluaa tänään ostetulle puhelimelle pitempää elinkaarta ohjelmistotuen osalta, niin silloin on ehkä fiksumpaa suunnata rahansa kotimaiseen vastineeseen.

Nokian 2.2 -älypuhelimesta löytyy hyvin pitkälle täysin samat ominaisuudet kuin Honor 8S:stä ja sitä myydään niin ikään 100 eurolla. Suurin ero on kuitenkin tallennustilan määrässä, Nokiassa se on vain 16 gigatavua. Näytön koko ja tarkkuus on kuitenkin sama, kuten myös kameran tarkkuus. Käyttömuistin ja akun varauskapasiteetti ovat myös yhtä suuret.

Suosituksemme:

100 - 300 euron kännykät

Alemman keskihinnan haarukasta löytyy hurja määrä erilaisia vaihtoehtoja, mutta myös todella hyviä helmiä. Ongelmana tässä hintaluokassa on myös se, että monesti myynnistä löytyy myös parikin vuotta vanhoja kännyköitä, jotka ovat aiemmin maksaneet 300 - 500 euron verran. Vaikka ne ovatkin teknisesti sinänsä hyviä sijoituksia, ei pari vuotta vanhoihin malleihin juurikaan tarjoilla enää käyttöjärjestelmän päivityksiä - tai välttämättä edes tietoturvapäivityksiä.

Mutta poimimme tähän pari hyvää vaihtoehtoa tästä erittäin kilpaillusta hintaryhmästä:

Samsung Galaxy A50 on ollut yksi tämän vuoden suomalaisten suosikeista. 250 euron hinnalla Galaxy A50 tarjoaa mukavan kokonaisuuden ison näytön, kameroiden ja suorituskyvyn muodossa.

Huawei P30 Lite taas kärsi kohtuuttoman paljon kesällä alkaneesta Huawein ympärillä velloneesta epävarmuudesta. Mutta jos oletetaan tuon kriisin nyt väistyneen, on kyseessä varsin mainio puhelin, hyvällä kolmoiskamerallla. Hintataso on pyörinyt viime aikoina 250 euron hujakoilla.

Honor 9X:n vahvuus löytyy pitkästä akun kestosta, joka kestää yhden tai jopa kahden vuorokauden ajan. Myös näyttö on hyvällä tasolla, eikä siitä löydy minkäänlaista lovea pop-up-etukameran ansiosta. Honor 9X:n hinta on sekin noin 250 euroa.

Honor 9X hillitympi musta versio

Lisää ehdotuksia löydät myös näistä listoistamme:

300 - 500 euron kännykät

Ylempi keskihinta on vaikea paikka sekin, jossa tarjontaa on sielläkin erittäin paljon. Mutta kolme mallia nousee tästä ryhmästä lahjavinkkien listallemme:

Asus ZenFone 6 sisältää huipputasoa olevat sisuskalut (mm. SnapDragon 855 -suorittimen), muhkean 5000 mAh akun sekä nykyisin jo harvinaistumassa olevan 3,5mm kuulokeliitännän. ZenFonen hinta on hiljattain tipahtanut alle 500 euron ja onkin nyt erittäin houkutteleva ostos tässä hintaryhmässä.

Googlen oma lippulaivamallisto on aina suosittelemisen arvoinen ja nyt edellisen sukupolven Google Pixel 3a irtoaakin hieman päälle 400 eurolla. Koska Google puskee omiin laitteisiinsa päivitykset selkeästi pidempään kuin kilpailijat omia mallejaan tukevat, on Pixel myös erittäin turvallinen ostos, vaikka onkin viime vuoden malli.

Honor 20 Pro on erinomainen vaihtoehto, jos puhelimen päätarkoitus löytyy valokuvauksen puolelta. Myös suorituskyky, näyttö, akkukesto ja rakenne ovat erinomaisella tasolla 499 euron hintaan nähden.

Honor 20 Pro on tyylikäs takaa


Lisää vinkkejä tähän hintaluokkaan löytyy Parhaat alle 500 euron kännykät -listastamme.

Robotti-imurit

Robotti-imuri saattaa löytyä tänä jouluna kuusen alta monessa kodissa, tavallaan koko perheen joululahjana.

Olemme testailleet robotti-imureita varsin isolla otannalla viimeksi kuluneen puolentoista vuoden ajan ja suosittelemme jättämään aivan halvimmat, alle 300 eurolla myytävät tuotteet kokonaan kauppaan - ellei kyseessä ole jonkinlainen huikea alennusmyynti, jossa päälle 300 euron roboja myydään todella edullisesti.

Edullisemman pään tuotteista suosittelemme joko Roomba e5 tai Roomba 675 -malleja. Näiden kahden kesken ei ole aivan valtavia eroja lopputuloksen tai ominaisuuksien suhteen, mutta jos hinta on suurinpiirtein samoissa, suosittelemme joulupukin konttiin nimenomaan Roomba e5:sta (Roomba e5:n arvostelu).

Roomba i5
Roomba e5 on laadukas robotti-imuri

Edullisimmista malleista suosittelemme siis jompaa kumpaa näistä:

Isompaan kotiin (yksikerroksinen omakotitalo, yli 100m2) kannattaa puolestaan harkita Roomba 980 hankkimista, jos budjetilla on väliä (Roomba 980 arvostelumme). Ja jos taas raha ei ole esteenä, ainoa testeissämme täydet viisi tähteä saanut robo, Roomba i7+, on varma valinta.

Kaikki robotti-imureiden arvostelumme löydät täältä - suosittelemme lukaisemaan, ettei tule hutiostoksia.

Älykellot

Apple Watch Series 5 -älykello (noin 450 euroa) on luonnollisesti se paras vaihtoehto iPhonen omistajille, mutta myös muita vaihtoehtoja löytyy. Tästä hyvänä esimerkkinä on Fossil 5 Gen älykello, joka sopii sekä iOS-laitteille että Android-laitteille (hinta noin 330 euroa).

Huawei Watch GT 2 sekä Samsung Galaxy Watch Active 2 ovat myös varsin laadukkaita vaihtoehtoja Android-puhelimen omistajille.


Aktiivisuusrannekkeet

Xiaomi Mi Band 4 tarjoaa noin 50 euron hinnallaan varsin paljon käyttäjälle. Se kykenee seuraamaan unta ja aktiivisuutta tarkasti, jonka lisäksi Mi Band 4 voi käyttää puhelimen GPS-yhteyttä. Laitteen akku kestää käyttöä yhdellä latauksella useita vuorokausia.

Honor Band 5 on yksinkertainen ja toimiva laite, jolla voi seurata unta, askeleita sekä sykettä. Sen pienellä näytöllä voidaan myös selata puhelimesta saapuvia ilmoituksia. Hintakin on vain noin 39 euroa.

Honor band 5 kädessä

Fitbit Inspire HR on noin 99 euron hintainen aktiivisuusranneke, joka sisältää muun muassa sykemittarin. Rakenteeltaan Inspire HR on vedenkestävä, joten sen voi pitää yllä esimerkiksi suihkun ajan.

Laadukkaammat kuulokkeet pelaamiseen tai musiikin kuunteluun

Pelikuulokkeiden suhteen suosituksemme pukinkonttiin olisi tälle joululle Sennheiser GSP 370. Kyseiset langattomat peli kuulokkeet tarjoavat sadan tunnin akkukeston, eikä niissä ole mielestämme mitään yksittäistä kompastuskiveä, rakenteen tai äänenlaadun osalta, kuten arvostelussamme totesimmekin. Hyvinkin lyömätön valinta, joka irtoaa kaupasta noin 200 eurolla.

GSP 370 kuulokkeissa on erittäin pitkä akkukesto

Musiikin kuunteluun, etenkin bassovahvistuksesta pitäville, suosittelemme Skullcandy Crusher ANC -vastamelukuulokkeita, jotka saivat arvostelussamme mukavat suosittelut. Nämä musiikin kuunteluun sopivat langattomat vastamelukuulokkeet maksavat noin 300 euroa.

Kannattaa myös selata läpi muut kuulokkeiden arvostelumme, josko sieltä löytyisi muitakin vinkkejä pukinkonttiin.

Hiiret

Razer Viper (hinta noin 85 euroa) ja Razer Viper Ultimate (hinta noin 170 euroa) ovat tämän vuoden parhaimmistoa pelihiirien osalta ja monien arvostelijoiden mukaan jopa paras vaihtoehto kevyen ja tarkan pelihiiren osalta. Ongelmana tässä vaiheessa vain heikko saatavuus.

Logitech MX Master 3 (hinta noin 100 euroa) langaton hiiri on mitä mainioin kumppani tietokoneelle, mikäli tarkoituksena on nostaa hieman tuottavuuden tasoa. Hiirestä löytyy useita painikkeita ja esimerkiksi kätevä peukalorulla.

1 KOMMENTTI

pkaksp1/1

Robotti-imuriksi voisin suositella myös Xiaomi Roborock S5:sta. Irtoaa alta 400€ ja ainakin youtube videoiden perusteella pärjää varsin hyvin myös Roomba i7+:lle.

https://www.youtube.com/watch?v=Jde-79953hI

Itellä ollu tuo S5 ehkä pari kuukautta nyt ja oon ollu tyytyväinen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT