AfterDawn logo

Windows 7:n tuki päättyy pian – Microsoft iskee koko näytön varoituksella

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Windows 7 -käyttöjärjestelmän ohjelmistopäivitysten jakelu päättyy 14. tammikuuta 2020 eli noin kuukauden kuluttua. Tuon jälkeen Microsoft ei enää tarjoa ohjelmistotukea käyttöjärjestelmälle, minkä takia käyttöjärjestelmän käyttö tietoturvan kannalta käy yhä vaarallisemmaksi. Tästä syystä käyttäjien tulisi päivittää tietokoneensa uuteen käyttöjärjestelmään.

Jotta Windows 7:n käyttäjät varmasti hoksaavat tilanteen vakavuuden, aikoo Microsoft esittää heille tammikuun 15. päivästä alkaen koko näytön kattavia varoitusilmoituksia. Käyttäjä voi ohittaa ilmoituksen joko pyytämällä ilmoitusta uudelleen myöhemmin, lukemalla aiheesta lisää tai kuittaamalla ilmoituksen, minkä jälkeen sitä ei enää esitetä lainkaan.

Windows 7:n käyttäjillä voi olla vielä mahdollisuus päivittää Windows 10:een ilmaiseksi. Kannattaa kokeilla onnistuuko se näillä ohjeilla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT