AfterDawn logo

Teslan Autopilot petti jälleen – Model 3 ajoi päin poliisiautoa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Sähköautoyhtiö Teslan Model 3 -ajoneuvo on kolaroinut Yhdysvalloissa poliisiauton kanssa. Uutisotsikoihin tapaus nousi siksi, että Model 3 oli törmäyksen aikaan kytkettynä Autopilot-tilaan.

Autopilot-tilassa Model 3:n pitäisi kyetä ajamaan itsenäisesti, kunhan olosuhteet ovat kohtalaisen yksinkertaiset. Model 3:n kuski kertoi asettaneensa autonsa Autopilot-tilan tarkistaakseen takapenkillä olleen koiran tilaa. Syystä tai toisesta Teslan Autopilot-toiminto ei huomannut tien varteen pysäköinyttä poliisiautoa, joka odotti vilkut päällä hinausauton saapumista.

Poliisiauto ei itse tarvinnut hinauspalvelua, vaan poliisit olivat pysähtyneet tarkistamaan rikkoutuneen auton takia tiensivuun ajaneen kuskin tilannetta. Näin ollen Tesla törmäsi kahteen ajoneuvoon samassa rytäkässä. Onnettomuus tapahtui Norwalkissa, Connecticutissa.

Vaikka Autopilot ei täyttänytkään tuotelupausta itsestään ohjautuvuuden suhteen, muistuttaa paikallinen poliisi kuitenkin, että ajoneuvon kuljettaja on vastuussa autosta – oli auton ominaisuudet mitkä tahansa.

2 KOMMENTTIA

Dafly1/2

Vasta kun level 3 -tason automaattiohjaus yleistyy autoissa, niin tämä poistaa kuljettajan vastuun onnetttomuustilanteissa. Teslassa on nyt level 2.

Anza86 (vahvistamaton)2/2

Tesla ei anna tuotelupausta auton täysin itsenäisestä ajamisesta, se selviäisi toimittajalle jos viitsisi käyttää minuutin taustatyöhön.

Ote Teslan sivulta: Nykyinen Autopilot-toiminto edellyttää kuljettajan jatkuvaa valvontaa eikä tee autostasi autonomista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT