AfterDawn logo

Tesla räjäytti pankin taas? Cybertruckia tilattu jo yli 200 000 kappaletta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Teslan viime viikolla esittelemän Cybertruckin vastaanotto on ollut kaikesta päätellen varsin positiivinen, sillä vaikka auto tulee saataville vasta vuoden 2021 lopusta lähtien, on sitä tilattu ennakkoon jo yli 200 000 kappaletta.

Elon Muskin paljastamat tilauslukujen mukaan 147 000 tilauksen kohdalla mallijakauma oli seuraavanlainen. Noin 42 prosenttia tilaajista valitsi kaksimoottorisen version ja lähes yhtä moni (41 prosenttia) otti vieläkin tehokkaamman kolmimoottorisen mallin. Yhdellä moottorilla varustetun karvalakkiversion tilausmäärät ovat kaikista alhaisimmat (17 %). Muskia jakauma varmasti miellyttää sillä tilaukset ovat painottuneet kaikkein kalleimpiin malleihin.

Yli 147 000 tilauksen rajapyykki saavutettiin noin 48 tuntia tilausjärjestelmän avaamisen jälkeen. Tesla perii ennakkotilauksista sadan dollarin ennakkomaksun, jolla varmistetaan se, että tilaajat ovat kohtalaisen varmoja tilauksestaan. Vaikka kaikki eivät päätyisikään ostamaan Cybetruckia, niin Teslalle tilausjakauma tieto on tärkeä, koska sen avulla yhtiö ohjaa tuotantoa kysyntää vastaavaan suuntaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT