AfterDawn logo

Apple ei ole hylännyt Windowsia – Kehittää uusia ohjelmia PC:lle

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Applen mediaohjelmistot saivat uuden suunnan tämän vuoden WWDC-kehittäjätapahtumassa, kun teknologiajätti ilmoitti pilkkovansa iTunesin osiin. Tilalle tulivat podcast-, TV- ja musiikki-sovellukset. Tämä on pätenyt kuitenkin vain macOS-järjestelmiä, sillä Windows-käyttäjille tarjotaan edelleen vanhaa tuttua iTunesia.

Verkkosivusto Neowin havaitsi hiljattain Applen hakevan kuitenkin Windows-sovelluskehittäjää, jonka tehtävän kuvaan kuuluisi uuden sukupolven mediaohjelmistojen kehittäminen Windowsille. Kyseessä lienee eittämättä iTunesin korvaaminen edellä mainitulla sovelluskolmikolla myös Windows-järjestelmissä. Uuden sukupolven mediasovellukset helpottaisivat myös oleellisesti Apple TV+:n käyttöä PC:llä, sillä tällä hetkellä PC-käyttäjät joutuvat käyttämään videopalvelua selaimen kautta.

Työhakemuksessa korostetaan UWP-osaamista, joten Applen tähtäimenä voi olla mediasovellusten tuominen myös Xbox Onelle. Apple saattaa myös haluta päivittää vanhan iCloud-sovelluksensa modernimmaksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT