AfterDawn logo

Historiallinen julkaisu – Adobe julkaisi Photoshopin iPadille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Grafiikkaeditoinnin mestari Adobe on julkaissut lupaustensa mukaisesti Photoshopin iPadille. Ohjelmisto on saatavilla App Storesta viidennen sukupolven iPadistä ja iPad mini 4:stä lähtien.

Nyt julkaistu Photoshop-sovellus sisältää kaikki Photoshopin Windows-version keskeisimmät ominaisuudet PSD-editoinnista kontekstitietoiseen täyttöön sekä vanhoihin tuttuihin työkaluihin. Tuotelupauksen mukaan iPad-sovelluksen pitäisi olla ominaisuuksiltaan samalla tasolla kuin oikea Photoshop, mutta käytännössä tähän ei aivan vielä ylletä. Adobe aikoo kuitenkin täydentää puuttuvia ominisuuksia lähitulevaisuudessa.

Adobe aikoo ainakin parantaa sivellintyökalujen, maskien ja älykkäiden kohteiden valinnan toimivuutta.

Ensi vuoden loppuun mennessä Adobe aikoo julkaista samankaltaisen sovelluksen iPadille Illustratorista. Näin grafiikka-alan ammattilaiset voivat työskennellä tiedostojen parissa niin toimistossa kuin liikkeelläkin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki