AfterDawn logo

Mitä maksaisit Nintendo PlayStationista? Nyt sellainen olisi myynnissä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Nintendo PlayStation kuulostaa terminä ehkä vanhemman ikäpolven hyvältä pelikonsolivitsiltä, mutta sellainen on todella olemassa – ja sellainen harvinaisuus on nyt huutokaupattavana. Nintendo PlayStation ei ole varsinaisesti virallinen termi vaan se on lempinimi SNES-pelikonsolille kehitetylle CD-lisälaitteelle.

Sony ja Nintendo siis tekivät 1980-luvun lopulla läheistä yhteistyötä, jonka tavoitteena oli tarjota lisälaitteen kautta SNES-pelikonsolille CD-tuki. Sony otti vastuun lisälaitteen kehittämisestä ja valmisti muutamia prototyyppejä, joilla demottiin laitteiston toimivuutta. Tämän yhteistyön kautta kehittyi itse asiassa PlayStation-brändi, joka on elänyt omaa elämäänsä Sonyn omissa pelikonsoleissa.

Nintendo totesi kuitenkin H-hetkellä, että yhteistyösopimus oli Sonyn kannalta hyvin edullinen ja antoi sille liian paljon valtaa, minkä takia Nintendo päätti perua sen ja samalla myös lisälaitteen kehitys loppui. Jo valmistetut prototyypit jäivät kuitenkin kiertoon ja yksi sellainen on päätynyt Terry Dieboldin haltuun. Hän on päättänyt nyt luopua siitä, joten yksi Nintendo PlayStationeista olisi nyt ostettavissa.


Kiinnostuneet voivat jättää tarjouksen konsolista ottamalla sähköpostilla yhteyttä myyjään, joten avointa huutokauppaa ei ilmeisesti ole luvassa. Konsolia epäiltiin aluksi huijaukseksi, mutta ilmi tulleiden todisteiden mukaan kyseessä lienee aito laite.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT