AfterDawn logo

Amazon kiinnostui ilmastonmuutoksesta – Tilasi 100 000 uutta sähköautoa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Sähköautojen vyörymistä markkinoille ei voi estää enää mikään ja autoilun muutos näyttää saaneen kunnon sysäyksen myös Amazonin puolelta. Verkkokauppajätti on nimittäin tilannut peräti 100 000 sähköllä toimivaa pakettiautoa, joita voidaan hyödyntää verkkokauppaostosten kuljettamisessa.

Amazon tilaa uudet ajoneuvot melko tuntemattomalta sähköautoyhtiöltä, Rivianilta. Amazon on sijoittanut omaa rahaa Rivianiin, joten tilauksen jättäminen juuri sille tuntuu varsin luonnolliselta ratkaisulta. Uudet autot ovat nykyisten suunnitelmien mukaan liikenteessä vuoteen 2024 mennessä ja ensimmäiset sähköautot tulevat teille jo vuonna 2021. Prototyyppiversiot valmistuvat ehkä jo vuonna 2020.

Rivian on sekoittanut autojen ulkonäköön niin moderneja kuin retromaisiakin elementtejä.

Amazonin lisäksi Rivianiin ovat sijoittaneet miljoonia dollareita autoteollisuusjätti Ford ja logistiikkayhtiö Cox Automotive.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT