AfterDawn logo

Facebook aikoo syrjäyttää älypuhelimet – Kehittää älykkäitä Ray-Baneitä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Facebookilla ei ole sen kunnianhimoisempaa suunnitelmaa kuin korvata älypuhelimet älykkäillä Ray-Ban-laseilla. Yhteisöpalvelujätti on nimittäin sopinut silmälasibrändejä hallinnoivan Luxottican kanssa älylasien kehittämisestä.

Facebookin ja Luxottican yhteistyökuvio kuulostaa hieman samanlaiselta kuin mikä Googlella oli aiemmin. Googlen ja Luxottican veivät yhteen Google Glass -lasit, joiden ulkonäkö ei välttämättä hivellyt silmää, joten niiden markkinointiin tarvittiin apua alalla asemansa vakiinnuttaneelta yhtiöltä. Yhteistyö ei lopulta pelastanut Google Glass -laseja.

Luxottican hallinnoimiin brändeihin kuuluvat Ray-Ban, Persol ja Oakley.

Facebookin tavoitteena on saada Orion-koodinimen alla kehitettävät älylasit myyntikuntoon vuosien 2023–2025 aikana. Lasien käyttäjä pystyy vastaamaan ja soittamaan puheluita sekä esittämään videoita ja muita viestejä sosiaalisesta mediasta. Facebook kehittää samanaikaisesti puheohjauksella toimivaa avustajaa, jolla laseja olisi tarkoitus käyttää. Tällä hetkellä suurin ongelma on saada teknologia puristettua niin pieneen tilaan, että älylasit saadaan näyttämään tyylillisesti houkuttelevilta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT