AfterDawn logo

Itsestään lentävistä koptereista kaupunkien ilmatakseja? Autojätti teki ison sijoituksen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Kaupunkikokoluokan pienkoptereita kehittävä Volocopter on saanut varmistettua kiinalaiselta autovalmistajajätti Geelyltä 50 miljoonan euron rahoituksen. Sijoituksen turvin Volocopter lähtee nyt kaupallistamaan kehittämäänsä teknologiaa.

Volocopterin uusimmat kopterit ovat kaksipaikkaisia koptereita, jotka poikkeavat normaalista helikopterista siinä, että roottoreita on useita. Esimerkiksi uudessa kaupunkiympäristön ilmataksiksi suunnitellussa VoloCity-kopterissa on peräti 18 roottoria. Ulkoisesti se muistuttaa tämän takia enemmän isokokoista dronea kuin tavallista helikopteria.

Rahoituksen avulla yhtiö aikoo kehittää koptereiden lentoturvallisuutta, jotta ne täyttävät ilmailualan viranomaisten vaatimukset. Lisäksi varoja käytetään tavarakuljetuksiin sopivan kopterin kehittämiseen.

Volocopter testasi sähkökäyttöistä 2X-kopteriaan Helsinki-Vantaan lentokentällä viime kesänä. Se oli ensimmäinen kerta kun autonomisesti lentävä kopteri operoi samaan aikaan samassa ilmatilassa muun lentoliikenteen kanssa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT