AfterDawn logo

BMW aikoo optimoida itsestään ajavat autot Kiinan tieverkostolle

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

BMW ja kiinalainen teknologiajätti Tencent Holdings aikovat avata Kiinaan yhteisen laskentakeskuksen, jossa kehitetään kiinalaiselle tieverkolle optimoitua mallia, jota itsestään ajavat autot voisivat käyttää.

Datakeskuksen on tarkoitus aloittaa toimintansa tämän vuoden loppuun mennessä. Alkuvaiheessa tavoitteena on luoda semiautomaattisen ohjaamisen mahdollistava malli, joka ei vielä korvaa täysin kuskia, mutta vähentää sen tarvetta puuttua ohjaukseen. Lopullinen tavoite on luoda mallit täysin itsenäisesti ajavaa autoa varten. Reutersin lähteiden mukaan datakeskus perustetaan Tianjiniin.

BMW:lle datakeskuksen perustaminen tarkoittaa vahvempaa jalansijaa maailman suurimmassa automarkkinassa ja se myös helpottanee asioimista Kiinan hallinnon kanssa – varsinkin kun kumppanina on kiinalainen yhtiö. BMW avasi aiemmin tänä vuonna vastaavan keskuksen Müncheniin.

1 KOMMENTTI

pentsu1/1

Ohhoh! Jokainen Kiinassa aikaa viettänyt tietää että tuossa onkin talkoot! Oma veikkaukseni on että seuraavaan 50:een vuoteen ei tule onnistumaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki