AfterDawn logo

Helppo tapa oppia ohjelmointia – Google julkaisi pelin, jossa rakennetaan pelejä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Videopelit ovat kiehtoneet ihmisiä vuosikymmeniä ja kaikkein kovimpia pelaajia on sen kautta alkanut kiinnostaa myös videopelien tekeminen. Koodaaminen on yleisesti ottaen kovaa työtä, mutta Google on yrittänyt helpottaa pelin tekemisen ryhtymistä uudella pelillä.

Windowsille ja macOS:lle Steamin kautta jaettava Game Builder -peli on nimensä mukaisesti peli, jossa ideana on rakentaa oma videopeli. Alussa pelaajalle tarjota tyhjä maailma, johon lisätään uusia pelihahmoja ja määritellään pelihahmojen vuorovaikutustavat.

Peliin sisältyy myös moninpelimahdollisuus, joten omaa peliä voi rakentaa yhdessä omien kavereiden kanssa. Hahmojen lisääminen onnistuu helposti drag-and-drop-tyylillä ja vuorovaikutukset lisätään if-lausekkeiden avulla.

Tarkkasilmäisimmät ovat voineet pelata Game Builderia jo marraskuusta lähtien, mutta Google näki vasta nyt aiheelliseksi kertoa pelin olemassa olosta julkisesti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki