AfterDawn logo

Yllätysratkaisu – Microsoft lisää Windows 10:een Linux-ytimen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Build 2019 -kehittäjätapahtumassa Microsoft kertoi yllättäen, että se aikoo lisätä Windows 10:n uusiin kehitysversioihin täysverisen Linux-ytimen. Koskaan aiemmin Linux-ydintä ei ole toimitettu osana Windowsia.

Windows 10:een ei lisätä Linuxin kaikkein uusinta versiota, vaan LTS-julkaisun (Long-term stable) eli 4.19:n. Microsoftin tarkoituksena on kuitenkin päivittää myöhemmin ytimen versio uudempaan LTS-julkaisuun, jotta Linuxin kaikki uusimmat toiminnot olisi käyttäjien hyödynnettävissä. Ytimen lisäksi Microsoft aikoo päivittää Windows 10:n Linux-alijärjestelmä uuteen versioon.

Tähän mennessä Windows Subsystem for Linux (WSL) on sisältänyt vain Linux-yhteensopivan kernelkäyttöliittymän, mutta ei varsinaista Linux-ydintä. Tämän vuoden lopulla tämä seikka muuttuu ja oletettavasti Linux-ohjelmien ajaminen Windows-järjestelmissä tehostuu huomattavasti Linux-ytimen ansiosta.

1 KOMMENTTI

FORWARD1/1

Aha? Onkos se Linux Windows 10 sitten? :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki