AfterDawn logo

iPadista voi tehdä Macin rinnakkaisnäytön – MacOS:ään tulossa Windowsin Snap-toiminto

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

iOS 13:n salojen paljastamisen lisäksi 9to5mac-verkkosivusto on onnistunut saamaan käsiinsä tietoja seuraavan sukupolven macOS-käyttöjärjestelmästä.

Sivuston mukaan Apple on lisäämässä macOS 10.15 -käyttöjärjestelmään laajennetun tuen ulkoisille näytöille. Ajatuksena käytännössä on se, että Mac-tietokoneella suoritettava sovellus voidaan siirtää näkymään ulkoiseen näyttölaitteeseen. Uutta on tarkalleen ottaen se, että ulkoisena näyttönä voidaan käyttää esimerkiksi iPadiä. Tämän lisäksi ajatuksissa on lisätä Maciin Windowsista tuttu Snap-ominaisuus, jonka avulla ikkunan saa näkymään esimerkiksi puolikkaalla näytöllä raahaamalla ikkuna näytön reunaan.

Vastaavaa ominaisuutta ovat tarjonneet jo aiemmin kolmannen osapuolen ohjelmistot, kuten Astro HQ tai Luna Display. Erityisesti luovan alan ammattilaiset ovat hyödyntäneet iPadin kosketusnäyttöä ja Apple Pencil -kynää Macillä avattujen tiedostojen muokkaamiseen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki