AfterDawn logo

Valtava tietohäviö – MySpace hävitti kaikki tiedot vuosilta 2003–2015

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Sosiaalisen median ensimmäisen aallon harjalla ratsastaneen MySpacen tarinaan voidaan kirjata uusi sivu, sillä sivusto on hävittänyt ison osan sinne tallennetusta tiedosta.

Jo useamman kuukauden ajan palvelun käyttäjät ovat valitelleet, etteivät vanhat linkit tahdo toimia. Palvelun suunnalta on luvattu korjausta, mutta ongelma näyttää olleen monimutkaisempi kuin MySpace kuvitteli. Palvelun suunnalta on nimittäin nyt viestitty, että palvelinsiirtymässä tapahtuneen virheen takia kaikki MySpaceen tallennettu data vuosien 2003–2015 välillä on kadonnut pysyvästi. Omia kuvia, musiikkia tai videoita ei voida enää palauttaa MySpacen kautta.

MySpace oli aikoinaan erittäin suosittu tapa jakaa musiikkia verkossa. Aloittelevat artistit tai amatöörimuusikot keräsivät sitä kautta itselleen suosiota ja seuraajia sekä julkaisivat demoja tai uusia kappaleita.

MySpacen kaltaisen palvelun, jolla on pitkä historia takanaan, voisi kuvitella tehneen varmuuskopion palveluun ladatusta tiedosta. Ilmeisesti tällaista ei kuitenkaan ole olemassa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki