AfterDawn logo

Salasanattomasta netistä on tulossa totta – Nettistandardi sai vahvistuksen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Avoimia nettistandardeja kehittävä World Wide Web Consortium (W3C) on vahvistanut Web Authentication -rajapinnan web-standardiksi. Sen avulla web-kehittäjät voivat sisällyttää verkkopalveluihin salasanattoman tunnistautumisen.

Rajapinnan määrityksiin ja kehittämiseen on ottanut osaa kaikki suurimmat nettijätit, kuten Alibaba, Apple, Google, Intel, Microsoft, Mozilla, SoftBank ja Tencent. Rajapinta mahdollistaa käytännössä verkkopalveluihin kirjautumisen biometrisen tunnistautumisen tai FIDO-avainten avulla. Sinun ei siis tarvitse tulevaisuudessa enää muistaa salasanoja, vaan sormenjäljellä tunnistautuminen riittää.

WebAuthn-rajapinnalle löytyy jo nyt laaja tuki. Käyttöjärjestelmien osalta tuki löytyy jo Windows 10:stä ja Androidista. Selaimissa tuki löytyy Google Chromesta, Mozilla Firefoxista ja Microsoft Edgestä. Safariin ominaisuus on kehitteillä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT