AfterDawn logo

Yhdysvallat esitteli tekoälystrategian – Laittaa Kiinalle kampoihin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Kiina ilmoitti kesällä 2017 aikovansa tekoälytutkimuksen uuden suurvallaksi vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteen saavuttamisen edistämiseksi Kiina aloitti investointi- ja tukiohjelman, jolla tutkimukselle saataisiin kunnon lähtöstartti. Yhdysvallat ei kuitenkaan aio luopua nykyisestä kruunustaan kovin helposti.

Presidentti Donald Trump kertoi tällä viikolla uudesta American AI Initiative -hankkeesta, jonka tavoitteena on pitää Yhdysvallat tekoälytutkimuksen johtavana maana. Hankkeen alaisuudessa projektien rahoitusstrategiaa ohjataan tekoälyn suuntaan, luodaan uusia standardeja sekä tarjotaan teknologiateollisuudelle uusia työkaluja tekoälyprojektien kehittämiseen.

Konkreettisia toimia ei kuitenkaan vielä luvattu. Esimerkiksi tekoälyyn investoitavan rahan määrää ei paljastettu julkisuuteen. Yhdysvallat kuitenkin lupautuu tukemaan työntekijöiden uudelleenkoulutusta sekä tiivistämään kansainvälistä yhteistyötä.


Yhdysvaltojen entinen puolustusministeri Jim Mattis vaati Donald Trumpia laatimaan Yhdysvalloille tekoälystrategian jo viime vuonna.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT