AfterDawn logo

Google: Gmaililla on nyt 1,5 miljardia aktiivista käyttäjää

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
5 kommenttia

Googlen sähköpostipalvelu Gmail on saavuttanut käsittämättömän rajapyykin. Palvelua käyttää nyt yli 1,5 miljardia ihmistä - eli kyseessä ei ole vain luotujen tilien määrä, vaan kyseessä on käyttäjien määrä, jotka oikeasti myös käyttävät tiliään.

Gmail avattiin vuonna 2004. Tuolloin lähes rajattomalla tallennustilalla (gigatavu) varustettu ilmainen sähköpostipalvelu oli vallankumouksellista - käyttäjät olivat tottuneet sähköpostipalveluissaan tyypillisesti 10 megatavun tallennustilaan sekä korkeintaan yhden megatavun suuruisiin liitetiedostoihin. Mikäli tätä enemmän halusi tallennustilaa tuohon aikaan, piti avata lompakkoaan.

Sittemmin Gmail on turvonnut ja kasvanut yhdeksi Googlen tukijaloista, yhtiön hakukoneen rinnalle. Gmail on luonnollisesti saanut myös valtaisaa potkua kasvulleen Androidin yleistymisen myötä: Androidin peruspalvelut ovat erittäin Google-keskeisiä ja pääsääntöisesti Androidin käytössä helpoimmalla pääsee, kun luo itselleen Gmail-tunnuksen.

Merkkipaalun saavuttamisesta kertoi Gmailin virallinen Twitter-tili. Edellinen merkittävä merkkipaalu saavutettiin helmikuussa 2016, kun Gmail saavutti miljardin aktiivisen käyttäjän rajan.

5 KOMMENTTIA

DeIdeal1/5

Hmm, mulla on kyllä kolme GMail-tiliä aktiivikäytössä, kaltaiseni ihmiset saattavat vähän vääristää lukua. Käsittämättömämpää imo Facebookin ja WhatsAppin dominoivat käyttäjäluvut.

kolmis2/5

Huonontavat palveluaan jatkuvasti ja juhlivat käyttäjämääriä. Olisi mielenkiintoista nähdä lukuja siitä kuinka monta käyttäjää rekistöröityy protonmailiin tai vastaavaan silloin kun tulee näitä typeriä käyttöliittymä, chat, mainonta yms. päivityksiä.

mcmopo3/5

Tuo tallennustila ei ollut mikään ihmeellinen paitsi jos vertaa johonkin jippiin sähköpostiin. Muistaakseni tuohon aikoihin kaveriporukassa läheteltiin melkein gigan kokoisia pelejä liitetiedostoina toisilleen

Ja niinkuin Deldeal sanoikin että tuo on hieman vääristynyt luku. Itsellä on käytössä 4 gmailia aktiivisesti. Ja mikä luokitellaan aktiiviseksi? Itsellä on puhelimeen noiden neljän jälkeen lisätty kolme roskaposti tiliä joista poistelen posteja välillä. Eli luokitellaanko nuokin aktiivisiksi vaikka niitä ei käytetä kuin noin kerran kuussa?

Mutta silti pitää kyllä hattua nostaa tuollaisesta käyttäjämäärästä vaikka useimmilla onkin useampi tili.

WinLix4/5

Gmail ollut käytössä vuodesta 2008 lähtien ja aina on toiminut erinomaisesti. Ei ole tullut parempaa vastaan!

kolmis5/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix:

Gmail ollut käytössä vuodesta 2008 lähtien ja aina on toiminut erinomaisesti. Ei ole tullut parempaa vastaan!

Kokeileppa proton mailia: https://protonmail.com/

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT