AfterDawn logo

OneDrive uudistui – Näin varmuuskopioit tärkeimmät tiedostot automaattisesti

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoft on päivittänyt OneDrive-pilvipalvelun toimintaa niin, että jatkossa se osaa varmuuskopioida ja synkronoida tietokoneen oleellisimmat kansiot automaattisesti. Käyttäjän ei näin tarvitse huolehtia tietojen varmuuskopioista.

Varmuuskopioitaviin hakemistoihin kuuluu Dokumentit- ja Kuvat-kansioiden lisäksi työpöytä. Monilla ihmisillä on tapana säilyttää verkosta ladattuja tai muutoin luotuja tärkeitä tiedostoja työpöydällä, koska siinä ne ovat hyvin näkyvillä ja helposti saatavilla. Uuden ominaisuuden ansiosta peruskäyttäjätkin voivat tehdä työpöydän tiedostoista varmuuskopion helposti.

OneDriven kansiosynkronointi tuli saataville yrityskäyttäjille jo kesäkuussa, mutta nyt myös tavalliset käyttäjät pääsevät kokeilemaan ominaisuutta. Varmuuskopioinnin saa päälle Windows 10:n OneDrive-asetuksista, josta löytyvän Auto Save -valikon alta voi aktivoida tärkeimpien kansioiden varmuuskopioinnin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki