AfterDawn logo

Googlen tekoäly kääntää virheelliset lauseet samalle kielelle – Tuloksena toimiva oikoluku

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Google on keksinyt näppärän tavan hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista Google Docsin oikoluvun toteutuksessa. Tulevaisuudessa oikoluku perustuu Googlen omaan käännösteknologiaan, joka vertailee kirjoitettuja lauseita käännöstyökalun aineistopankista löytyviin sanoihin ja lauserakenteisiin.

Taustalla on siis periaatteessa sama tekniikka kuin englannista saksaan käännettäessä, mutta tässä yhteydessä lähde- ja kohdekieli ovat vain samoja. Googlen tekoälypohjainen käännösteknologia on melko pitkälle kehittynyt ja jo pari vuotta sitten sen markkinoitiin olevan tarkkuudessa samalla tasolla ihmisen kanssa.

Uusi oikoluku tuodaan ensiksi saataville Google Docsin yrityskäyttäjille ja vasta myöhemmin tavalliset kuluttajat voivat käyttää sitä. Luonnollisesti saatavuus vaihtelee kielialueittain, joten ei kannata pidätellä henkeä suomenkielistä oikolukua odottaessa. Google ei ole nimittäin vielä vahvistanut mitä kieliä sen oikoluku tukee.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki