AfterDawn logo

Valve nosti kädet pystyyn -- Steamin sisältöjä ei enää rajoiteta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Keväällä Valve joutui pienoisen kohun silmään kun se uhkasi poistaa Steam Storesta alastomuutta sisältäviä pelejä käyttöehtojen vastaisina. Mylläkän myötä Valve alkoi pohtia tarkemmin omaa suhtautumistaan Steamissä tarjottaviin sisältöihin ja se johdatti lopulta käyttöehtojen uusimiseen.

Valven mukaan se aikoo hyväksyä Steam Storessa kaikki sisällöt, jotka eivät ole laittomia tai "selkeästi trollaushakuisia". Käytännössä Valve siis aikoo laittaa Steam Storen moderoinnin minimiin ja antaa kaikkien kukkien kukkia.

Vapaus on varmasti joidenkin mielestä pelkästään hyvästä, mutta joitain voi ärsyttää epämieluisiksi koettujen sisältöjen näkeminen. Valve aikoo julkaista käyttöehtouudistuksen kylkiäisenä suodattimen, jonka avulla voi kääriytyä tiukasti omaan kuplaan varmistamalla, ettei näe sisältöehdotuksissa epämielyttävää tarjontaa.

Valve kehottaa kehittäjiä raportoimaan mikäli heidän sisällöt voivat olla jollain tapaa kiistanalaisia. Vastineeksi kehittäjät voivat välttyä kiistojen tai riitojen kohteeksi joutumisen.


Toistaiseksi Steam Store tulee jatkamaan nykyisellään. Kun uudistukseen tarvittavat työkalut ovat valmiit, aikoo Valve muuttaa myös käyttöehdot.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki