AfterDawn logo

Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Automaattisesti toistuvat ja ääntä sisältävät videot ovat olleet aivan liian kauan nettikäyttäjien kiusana, mutta nyt tämä ongelma ratkeaa vihdoin. Google aikoo nimittäin estää Chrome-selaimensa seuraavassa versiossa (v66) automaattisesti toistuvien videoiden käynnistymisen.

Poikkeuksiakin tähän ehdottomaan sääntöön on olemassa. Videot lähtevät nimittäin toistumaan mikäli ne ovat oletuksena äänettömällä. Video käynnistyy myös jos käyttäjä on aiemmin osoittanut mielenkiintoa sivustolla esitettävään sisältöön.

Ominaisuuden piti alun perin olla osa tammikuussa julkaistua Chrome v64:ää, mutta syystä tai toisesta ominaisuutta ei haluttu vielä tuolloin aktivoida. Sen sijaan Chrome-käyttäjille tarjottiin käsivalinta laittaa äänttömälle ärsyttäväksi koettuja sivustoja.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki